Huur opzeggen

U heeft andere woonruimte gevonden en wilt uw huur opzeggen. Wanneer en hoe doet u dit én waar moet u rekening mee houden? Hieronder vindt u de antwoorden op deze vragen.

Huur schriftelijk opzeggen
U kunt uw huur schriftelijk opzeggen op elke (werk)dag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 28 dagen, maar langer mag natuurlijk ook. Als u de huur tijdig opzegt, heeft u meer tijd om de woning in orde te brengen volgens de voorschriften van Intermaris. En dat geeft rust. Het opzeggingsformulier vindt u in de rechterbalk.

Opzegging is bindend
Een huuropzegging is bindend. Met andere woorden: u kunt deze niet terugdraaien en met de opzegdatum kunt u niet schuiven.

Belangrijk om te weten:
- U kunt de huur per e-mail opzeggen als u het formulier ondertekent, inscant en als bijlage aan de mail toevoegt.
- U kunt de huur niet via het contactformulier op deze website opzeggen.
- Huuropzeggingen zonder handtekening nemen wij niet in behandeling.
- Onvolledig ingevulde huuropzeggingen nemen wij niet in behandeling.
- U heeft een opzegtermijn van minimaal 28 dagen.

Wat gebeurt er ná uw opzegging?
Als uw opzegging bij ons binnen is,  krijgt u binnen een week een schriftelijke bevestiging met daarin een afspraak voor een voor- en eindinspectie. Een medewerker van Intermaris bekijkt dan samen met u de woning en bespreekt hoe u de woning moet achterlaten. De eerste inspectie vindt binnen vijf werkdagen na ontvangst van de huuropzegging plaats.

Huuropzegging bij overlijden
Als u namens iemand de huur van een woning opzegt in geval van overlijden, gelden dezelfde voorwaarden. Wij hebben in dat geval wel een kopie van de overlijdensakte nodig. Ook vragen wij u of u bereid bent als contactpersoon te fungeren en de huuropzegging af te handelen. U bent dan ook aanwezig bij de inspecties en levert uiteindelijk de sleutels bij ons in. Wilt of kunt u dit niet? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken wij samen hoe de huuropzegging zo goed mogelijk kan worden geregeld.

Nog vragen?
Heeft u nog vragen of opmerkingen? Wij staan wij u graag te woord. U vindt ons hier.

Veelgestelde vragen