Hulp bij wonen

U wilt zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen. Onderstaande organisaties helpen u hierbij. Bijvoorbeeld met klusjes in en om het huis, hulp met de administratie, het doen van boodschappen en begeleiding bij vervoer naar het ziekenhuis. De diensten zijn bedoeld voor ouderen, mensen met een beperking en chronisch zieken.

Hoorn

In Hoorn kunt u terecht bij WonenPlus en MEE & de Wering. De sociaal werkers van MEE & de Wering kunnen u helpen met praktische tips, cursussen of aanvragen voor woningaanpassingen bij de gemeente. Maar ook voor ondersteuning bij het aanvragen van toeslagen kunt u bij hen terecht.

WonenPlus is een instantie die ook praktische diensten biedt aan zelfstandig wonende 65-plussers, zoals Bibliotheek aan huis, Boodschappendienst en Scootmobieltraining. Er zijn gratis diensten en diensten waarvoor een kleine vergoeding wordt gevraagd. U kunt gebruikmaken van deze diensten als u lid bent van WonenPlus. Als huurder van Intermaris betaalt u € 7,50 per kalenderjaar (in plaats van € 15,05). U kunt zich hier aanmelden.  

MEE & de Wering Steunpunt

Koopvaarder 1, Hoorn
tel 088 00 75 140 
infomeeweringnl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 – 17.00 uur

Servicepunt WonenPlus Hoorn

Koopvaarder 1, Hoorn
tel 088 00 75 170 
wonenplus-hoornmeeweringnl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.30 – 12.30 uur

Purmerend, Monnickendam (Waterland)

In Purmerend en Monnickendam kunt u terecht bij WelzijnWonenPlus. WelzijnWonenPlus is een instantie die hulp kan bieden voor 65-plussers of mensen die jonger zijn en een beperking hebben. U kunt gebruikmaken van de diensten van WelzijnWonenPlus als u lid bent. Huurders van Intermaris betalen € 2,50 per maand (in plaats van € 5,-). Heeft u een inkomen dat lager is dan de bijstandsgrens? Dan is het abonnement gratis. U kunt zich hier aanmelden

WelzijnWonenPlus Purmerend

Kometenstraat 6B, Purmerend
tel 0299 42 63 64  
purmerendwelzijnwonenplusnl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 9.00 - 12.00 uur

WelzijnWonenPlus Waterland

Hermanus Reyntjeslaan 2, Monnickendam 
tel 0299 65 04 80 
waterlandwelzijnwonenplusnl
Openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 10.00 - 12.00 uur

Deel deze pagina