Huur opzeggen

U heeft andere woonruimte gevonden en wilt uw huur opzeggen. Wanneer en hoe doet u dit én waar moet u rekening mee houden? Hieronder vindt u de antwoorden op deze vragen.

Verhuizen uit een Intermaris woning? Zo werkt dat!

Huur schriftelijk opzeggen

U kunt uw huur schriftelijk opzeggen op elke (werk)dag van de maand. De opzegtermijn is minimaal 28 dagen, maar langer mag natuurlijk ook. Als u de huur tijdig opzegt, heeft u meer tijd om de woning in orde te brengen volgens de voorschriften van Intermaris. En dat geeft rust. Het opzeggingsformulier vindt u in de rechterbalk. 

Opzeggen via Mijn Intermaris

Het huurcontract van uw woning of garage zegt u snel en gemakkelijk op via Mijn Intermaris.

Opzegging is bindend

Een huuropzegging is bindend. Met andere woorden: u kunt deze niet terugdraaien en met de opzegdatum kunt u niet schuiven. 

Belangrijk om te weten:

  • U kunt de huur per e-mail opzeggen als u het formulier ondertekent, inscant en als bijlage aan de mail toevoegt. 
  • U kunt de huur niet via het contactformulier op deze website opzeggen.
  • Zorg ervoor dat u het formulier volledig invult. Huuropzeggingen zonder handtekening of als het formulier onvolledig is ingevuld, nemen wij niet in behandeling.

Wat gebeurt er ná uw opzegging?

Als uw opzegging bij ons binnen is, bellen wij u binnen vijf werkdagen op. Dan maken we een afspraak met u voor de voor- en eindinspectie. Daarna ontvangt u binnen een week een bevestigingsbrief met onze afspraak voor een voor- en eindinspectie. Is uw e-mailadres bij ons bekend? Dan ontvangt u de bevestiging via e-mail. Wilt u vóór de inspectie al aan de slag? De handige checklist 'Uw woning klaar voor oplevering' laat zien hoe u de woning moet achterlaten.

Tip: Meld uw grofvuil tijdig aan om dit op te laten halen voor uw verhuisdatum! Als wij uw grofvuil moeten verwijderen, dan brengen wij kosten bij u in rekening.

Huuropzegging bij overlijden

Als u namens iemand de huur van een woning opzegt in geval van overlijden, gelden dezelfde voorwaarden. Wij hebben in dat geval wel een kopie van de overlijdensakte nodig. Ook vragen wij u of u bereid bent als contactpersoon te fungeren en de huuropzegging af te handelen. U bent dan ook aanwezig bij de inspecties en levert uiteindelijk de sleutels bij ons in. Wilt of kunt u dit niet? Neem dan contact met ons op. Dan bespreken wij samen hoe de huuropzegging zo goed mogelijk kan worden geregeld.

Nog vragen?

Heeft u nog vragen of opmerkingen? Wij staan wij u graag te woord. U vindt ons hier.