Hoogte huurprijs

U betaalt maandelijks huur aan Intermaris. Maar hoe wordt uw huurprijs eigenlijk bepaald? Welke zaken spelen hierbij een rol en hoe kunt u zelf de huurprijs van uw woning berekenen? Hieronder vindt u het antwoord op deze vragen.

Het puntensysteem

De huurprijs van uw sociale huurwoning wordt bepaald door het aantal punten waarmee uw woning is gewaardeerd. Dit landelijke puntensysteem noemen we het  woningwaarderingsstelsel. Kort gezegd staan de punten voor de kwaliteit van uw woning. Zo krijgen oppervlakte en isolatie punten op basis van een aantal criteria.

Ook het energielabel telt mee

Ook de energiezuinigheid van een woning (uitgedrukt in het energielabel) telt sinds 1 juli 2011 mee in de puntenberekening. Dus: hoe zuiniger uw woning, hoe meer punten. Intermaris heeft gecertificeerde Energie Prestatie Advies (EPA)-adviseurs in dienst die energielabels vaststellen. De Stichting Kwaliteit Waarborg (SKW) controleert hen jaarlijks op vakbekwaamheid.

Aparte puntensystemen

Er zijn aparte puntensystemen voor zelfstandige woningen, kamers, woonwagens en woonwagenstandplaatsen.

Meer informatie

Meer weten over het puntensysteem? Kijk dan op de website van de Huurcommissie. Extra handig: u kunt hier ook zelf de punten voor uw woning berekenen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden