Huurverhoging 2019

Huurprijzen 2019

Jaarlijks voor 1 mei ontvangen huurders de nieuwe huurprijzen voor het komende jaar. De huurverhoging bij Intermaris bedraagt in 2019 1,6%: de inflatie. Waarom dit percentage?

Sociaal Huurakkoord 2018

De Woonbond en Aedes hebben een Sociaal Huurakkoord gesloten. Kern van dit huurakkoord is een gematigde huurontwikkeling, waardoor huurders de komende jaren zekerheid hebben over de betaalbaarheid van hun woning. Dit huurakkoord is nog niet overgenomen door de wet. Toch heeft Intermaris dit jaar het Sociaal Huurakkoord zo veel mogelijk gevolgd. Dit houdt in dat de huurverhoging gelijk is aan de inflatie (1,6%) en we voor sommige huurders huurbevriezing of huurverlaging mogelijk maken.

Prestatie-afspraken 

Intermaris is ambitieus, net als onze partners: huurdersverenigingen De Boog & InterWhere en gemeenten Hoorn, Purmerend en Waterland. Samen stelden we prestatie-afspraken op. Vooruitstrevende plannen, die ook gewoon geld kosten. De komende jaren maken we onze ambities waar. In Hoorn bouwt Intermaris tot 2030 450 extra sociale huurwoningen, in Purmerend 500. Ook op het gebied van duurzaamheid gaan we met volle kracht vooruit en halen gemiddeld een A-label in 2030. Daarnaast werken we vanuit overtuiging mee met de gemeenten aan het aardgasloos maken van ons bezit. 

Krimpen van de wachtlijst en dalen van woonlasten

Intermaris is er voor alle bewoners van sociale huurwoningen, ook de toekomstige. Met de realisatie van de nieuwbouw kunnen onze toekomstige huurders op de wachtlijst sneller een woning bemachtigen. Ten tweede zullen onze huurders bij duurzaamheidsprojecten hun woonlasten zien dalen. Daarnaast gaan alle bewoners van renovatie- en nieuwbouwprojecten aardgasloos wonen en gebruik maken van duurzame energiebronnen. Goed voor het milieu en goed voor de portemonnee.

Overleg met partners De Boog en InterWhere

In eerste instantie wilde Intermaris de huurverhoging die we mislopen door huurbevriezing bij een deel van de huurders compenseren door een iets hogere huurverhoging voor de andere huurders. In overleg met de huurdersorganisaties is besloten om dit niet te doen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden