Geen objecten gevonden

Huurbevriezing 2022

Intermaris verhoogt op 1 juli de huur. Wij volgen hierin de regels vanuit de overheid. De inkomsten van de jaarlijkse huurverhoging zijn nodig om onze woningen te verbeteren en nieuwe woningen te bouwen. 

Ontvangt u minstens € 12,- huurtoeslag per maand? Dan krijgt u misschien huurbevriezing  

Want wij willen dat huurders met een laag inkomen en naar verhouding hoge huur niet nog meer huur gaan betalen. Huurbevriezing betekent dat wij uw huur niet verhogen. Kijk hier of u huurbevriezing kunt aanvragen.

Soms is het mogelijk om huurverlaging aan te vragen 

Dit kan alleen als u met uw inkomen wel recht heeft op huurtoeslag, maar uw huur te hoog is. Uw huur is te hoog als uw toeslaghuur boven de huurtoeslaggrens ligt. De huurtoeslaggrens is in 2022 € 763,47.  Maak een proefberekening en kijk of u huurverlaging aan kunt vragen. Let op! Vul niet uw werkelijke huur in, want die is te hoog voor huurtoeslag. Maar vul als kale huur € 762,- in en bij servicekosten € 0,-.

Heeft u de proefberekening van de huurtoeslag al gemaakt? En denkt u dat u huurverlaging aan kunt vragen? Stuur een mail naar infointermarisnl of bel ons Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 25 20 100. 


Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina