Huurbevriezing of huurverlaging

Wanneer de huur van uw sociale huurwoning in verhouding tot uw inkomen te hoog is, is het mogelijk om huurbevriezing aan te vragen. Dan hoeft de huurverhoging niet te worden betaald. Soms is het mogelijk huurverlaging aan te vragen. Dan wordt uw huur verlaagd. Voor beide regelingen mag uw toeslaghuur niet onder de € 619,- zijn. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt?

Doe de check huurbevriezing of huurverlaging.

Huurbevriezing

Als u volgens de check in aanmerking komt voor huurbevriezing en u geen huurverhoging hoeft te betalen, dan is het belangrijk dat u deze voor 1 juni 2020 aanvraagt. Uw huurbevriezing gaat dan per 1 juli in. Indien u dit na die datum doet, gaat de huurbevriezing pas in vanaf de volgende maand nadat uw aanvraag is ingediend. De huurbevriezing eindigt op 30 juni 2021. U kunt deze dan mogelijk weer voor het volgende jaar opnieuw aanvragen.

Huurverlaging

Wanneer uw toeslaghuur boven de € 737,14 is, u ontvangt nog geen huurtoeslag en u heeft hier wel recht op, dan is uw huur in verhouding tot uw inkomen te hoog. U komt dan mogelijk in aanmerking voor huurverlaging. Daarna kunt u huurtoeslag aanvragen. Via de check huurbevriezing of huurverlaging kunt u nagaan of dit voor u geldt. 

Waarom biedt Intermaris huurbevriezing of huurverlaging?

Intermaris vindt het belangrijk dat de woonlasten voor de huurders betaalbaar blijven. Samen met de huurdersverenigingen heeft Intermaris hier eind 2019 afspraken over gemaakt in het Bewonersconvenant. Hierin staat onder andere dat Intermaris de huurverhoging beperkt en de nieuwe ruimere richtlijnen om huurbevriezing of huurverlaging aan te vragen.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden