Huurbevriezing of verlaging

Op 19 december 2018 sloten de Woonbond en Aedes samen het Sociaal Huurakkoord 2018. Kern van dit Huurakkoord is een gematigde huurontwikkeling, waardoor huurders de komende jaren zekerheid hebben over de betaalbaarheid van hun woning. Voor huurders die een te hoge huur hebben in verhouding met hun inkomen, is maatwerk mogelijk in de vorm van tijdelijke huurbevriezing of huurverlaging. De tijdelijke huurkorting moet jaarlijks aangevraagd worden. Stijgt je inkomen boven de huurtoeslaggrens, dan raak je de tijdelijke huurkorting weer kwijt.

Om een tijdelijke huurbevriezing of huurverlaging mogelijk te maken, moet de wet aangepast worden. Dit lukt niet meer voor de jaarlijkse huurverhoging van 2019. Intermaris heeft daarom zelf beleid gemaakt om in de geest van het Sociaal Huurakkoord te handelen binnen de huidige wettelijke mogelijkheden.

Huurbevriezing

Wilt u per 1 juli 2020 in aanmerking komen voor huurbevriezing? Op dit moment is het nog niet mogelijk een aanvraag in te dienen. Wacht hiervoor tot u eind april ons huurverhogingsbericht ontvangt. Daarin leest u over de voorwaarden en hoe u een aanvraag kunt doen. Huurbevriezing voor 2019 kan niet meer worden aangevraagd.

Huurverlaging

Om in aanmerking te komen voor huurverlaging moet u aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft een sociaal huurcontract
  • U heeft door uw inkomen en vermogen recht op huurtoeslag in 2020
  • U kunt geen huurtoeslag aanvragen omdat uw toeslaghuur hoger dan € 737,14 per maand is

Als u voor huurverlaging in aanmerking komt, verlaagt Intermaris uw toeslaghuur tot € 736,00 per maand. U kunt daardoor huurtoeslag aanvragen.

Geldt dit voor u, neemt u dan telefonisch contact op.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden