Huurbevriezing of huurverlaging

Huurbevriezing

De huurprijzen van onze sociale huurwoningen gaan dit jaar niet omhoog vanwege de coronacrisis. Dat heeft de overheid besloten. Huurders van Intermaris ontvangen hierover persoonlijk bericht. Lees er hier meer over

Huurverlaging

Is de huur van uw sociale huurwoning in verhouding tot uw inkomen te hoog? Dan heeft u misschien recht op huurverlaging.

Is uw huur hoger dan € 633,25 (één of twee personen) of € 678,66 (meer dan twee personen)?
Dan heeft u misschien recht op een eenmalige huurverlaging. Voor 1 april ontvangen alle huurders die huurverlaging krijgen een bericht van Intermaris U hoeft hier zelf niets voor te doen! Lees er hier meer over.

Wanneer moet u wél zelf een verzoek voor huurverlaging doen?
De Belastingdienst kijkt naar het inkomen van uw huishouden in 2019 en uit hoeveel personen uw huishouden nu bestaat. Op basis van daarvan weten wij of u recht heeft op huurverlaging. Goed om te weten: de Belastingdienst geeft de hoogte van uw inkomen niet aan ons door.

Is uw inkomen in 2020 gedaald? Dan kunt u tot 31 december 2021 zelf bij ons de eenmalige huurverlaging aanvragen. U vindt de voorwaarden voor het aanvragen onderaan deze pagina. 

Is uw huur hoger dan € 752,33 en ontvangt u nog geen huurtoeslag?
Is uw toeslaghuur in 2021 boven de € 752,33? En ontvangt u nog geen huurtoeslag, maar heeft u hier wel recht op? Neem dan contact met ons op. Dan kijken wij met u mee of u hiervoor in aanmerking komt en leggen wij uit hoe u huurtoeslag kunt aanvragen.

Waarom biedt Intermaris huurbevriezing of huurverlaging?

Intermaris vindt het belangrijk dat de woonlasten voor de huurders betaalbaar blijven. Samen met de huurdersverenigingen heeft Intermaris hier eind 2019 afspraken over gemaakt in het Bewonersconvenant. Hierin staat onder andere dat Intermaris de huurverhoging beperkt en de nieuwe ruimere richtlijnen om huurbevriezing of huurverlaging aan te vragen.

Heeft u vragen?

Neem dan contact met ons op.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden