Geen objecten gevonden

Huurverhoging 2022

Intermaris verhoogt op 1 juli de huur. Wij volgen hierin de regels vanuit de overheid. De inkomsten van de jaarlijkse huurverhoging zijn nodig om onze woningen te verbeteren en nieuwe woningen te bouwen. 

Huurverhoging 2022 

Voor sociale huurwoningen verhogen wij op 1 juli 2022 de huur met maximaal 1,8%. Voor vrije sector woningen verhogen wij de huur met maximaal 2,3%. Iedere huurder van Intermaris ontvangt voor 1 mei 2022 een mail of een brief over de huurverhoging. Hierin staat met hoeveel procent en met welk bedrag wij de huur verhogen.

Kunt u de huur niet, niet op tijd, of niet in één keer betalen?   

Neem dan contact met ons op. Samen met u kijken we naar wat mogelijk is. Vaak kunt u ook bij de gemeente terecht voor hulp bij rondkomen. Vraag bij uw gemeente naar de mogelijkheden.   

Als u het niet eens bent met de huurverhoging    

Dan kunt u bezwaar maken. Uw bezwaar moet uiterlijk 30 juni 2022 bij ons binnen zijn. Hiervoor kunt het formulier op huurcommissie.nl gebruiken. Hier leest u ook informatie over wanneer bezwaar maken zin heeft. Wij behandelen uw bezwaar en sturen u onze reactie. Blijft u daarna bij uw bezwaar? Dan vragen wij de Huurcommissie om uitspraak te doen over de voorgestelde huurverhoging.   

Ontvangt u minstens € 12,- huurtoeslag per maand? Dan krijgt u misschien huurbevriezing  

Want wij willen dat huurders met een laag inkomen en naar verhouding hoge huur niet nog meer huur gaan betalen. Huurbevriezing betekent dat wij uw huur niet verhogen. Kijk hier of u huurbevriezing kunt aanvragen.

Soms is het mogelijk om huurverlaging aan te vragen 

Dit kan alleen als u met uw inkomen wel recht heeft op huurtoeslag, maar uw huur te hoog is. Uw huur is te hoog als uw toeslaghuur boven de huurtoeslaggrens ligt. De huurtoeslaggrens is in 2022 € 763,47.  Maak een proefberekening en kijk of u huurverlaging aan kunt vragen. Let op! Vul niet uw werkelijke huur in, want die is te hoog voor huurtoeslag. Maar vul als kale huur € 762,- in en bij servicekosten € 0,-.

Heeft u de proefberekening van de huurtoeslag al gemaakt? En denkt u dat u huurverlaging aan kunt vragen? Stuur een mail naar infointermarisnl of bel ons Klantcontactcentrum op telefoonnummer 088 25 20 100. 

Deel deze pagina