Energielabel

Op 1 juli 2011 is het woningwaarderingsstelsel (WWS) veranderd. De energieprestatie uitgedrukt in het energielabel speelt nu een grotere rol in de berekening van het puntenaantal van een zelfstandige huurwoning. Hoe zuiniger de woning, hoe meer punten en hoe hoger de maximale huurprijs.

Wat is het energielabel?

Het energielabel laat zien hoe energiezuinig uw woning is. Het label zegt alles over de isolatie van dak, vloer, muren en ramen. Ook geeft het aan hoe zuinig het gebruik van de installaties voor verwarming, warm water en ventilatie zijn.

Opwekking van duurzame energie, bijvoorbeeld door het plaatsen van zonnepanelen, wordt ook meegenomen in het label. Belangrijke informatie, want een zuiniger huis zorgt voor een lagere energierekening, is goed voor het milieu en biedt meer wooncomfort.

Het energielabel voor woningen loopt van A tot en met G en is te vergelijken met het energielabel voor auto’s en witgoed. Het A-label is het meest energiezuinig en het G-label het minst zuinig. Om het energielabel te bepalen wordt de energie-index berekend. Aan de hand daarvan wordt het label bepaald. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig.

Wie stelt het energielabel voor mijn woning op?

Intermaris heeft gecertificeerde EPA (Energie Prestatie Advies)-adviseurs in dienst die de labels afgeven. Zij werken volgens een beoordelingsrichtlijn. Deze richtlijn stelt eisen aan de advisering en het opleidingsniveau en schrijft een gestandaardiseerde werkwijze voor. De Stichting Kwaliteit Waarborg (SKW) controleert hen jaarlijks steekproefsgewijs op vakbekwaamheid.

Onderstaande video laat zien hoe onze Energie Prestatie Advies-adviseurs de metingen uitvoeren. 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden