Geen objecten gevonden

Woontips & instructie

Wat kunt u doen om fijn te wonen? Wij geven u graag woontips

U kunt veel dingen zelf doen in huis om fijner te wonen en uw woning te onderhouden. Uw cv-ketel bijvullen bijvoorbeeld of wat vaker ventileren. Wist u dat ventileren gezondheidsklachten kan voorkomen? Door te ventileren bespaart u ook stookkosten. Wij hebben filmpjes opgenomen met uitleg en tips om u te helpen met uw woning.

Onderhoud aan uw woning

Ventileren

Uw woning ventileren is gezond en u bespaart kosten! Als u thuis niet goed ventileert kunt u hoofdpijn krijgen of een langdurige verkoudheid. Slechte ventilatie zorgt ook voor schimmel in de woning.

Geld besparen

Wist u dat een vochtige woning moeilijker is om te verwarmen? U verbruikt dan meer energie en dat kost geld. Wilt u weten hoe u uw woning kunt ventileren? In deze video leggen wij uit hoe het werkt. 

Uw woning ventileren, hoe doet u dat?

Cv-ketel ontluchten of bijvullen

Om storingen in uw cv-ketel te voorkomen, controleert u een of twee keer per jaar of uw cv-ketel ontlucht moet worden. Hoe doet u dat en wat heeft u daarvoor nodig? Enkel een oude doek en een ontluchtingssleutel. In dit filmpje leggen wij u stap voor stap uit hoe u zelf uw cv-ketel kunt ontluchten en bijvullen.

Lukt het u niet om zelf te ontluchten of bij te vullen? Als u bij Intermaris huurt en u heeft een onderhoudscontract, dan doen wij dit voor u. 

CV-ketel ontluchten en bijvullen. Hoe doet u dat?

Problemen met uw woning?

Soms ontstaat er zomaar een probleem in uw woning. U heeft direct hulp nodig! Wat kunt u zelf doen om het probleem op te lossen?

De stroom valt uit

De stroom valt plotseling uit. In deze video laten wij zien wat u kunt doen als de stroom uitvalt. Wij leggen ook uit hoe u kunt zien of er een elektisch apparaat stuk is. Een kapot apparaat kan namelijk voor stroomuitval zorgen.  

Wat doet u als de stroom uitvalt?

Uw draaikiepraam werkt niet goed

Draaikiepramen zijn handig maar kunnen wel eens tegenwerken. Gelukkig is dit makkelijk zelf op te lossen. Heeft u problemen met uw draaikiepramen? Sluiten ze niet goed of krijgt u het raam niet goed open? In de video laten wij zien hoe u dit kunt oplossen. 

Goed sluiten en openen van draaikiepramen

Komt u er niet uit?

Wij hopen dat wij u hebben geholpen met de video's. Komt u er toch niet uit? Laat het ons dan weten of doe een reparatieverzoek

Onderhoud en tips

Op deze pagina vindt u uitleg en tips over:

  • Uw cv-ketel ontluchten en bijvullen
  • Uw woning ventileren
  • Wat u kunt doen als de stroom uitvalt
  • Hoe uw draaikiepraam werkt

Deel deze pagina