Woontips & instructie

Wat kunt u doen om fijn te wonen? Wij geven u graag woontips

U kunt veel dingen zelf doen in huis om fijner te wonen en uw woning te onderhouden. Uw cv-ketel bijvullen bijvoorbeeld of wat vaker ventileren. Wist u dat ventileren gezondheidsklachten kan voorkomen? Door te ventileren bespaart u ook stookkosten. Wij hebben filmpjes opgenomen met uitleg en tips om u te helpen met uw woning.

Onderhoud aan uw woning

Cv-ketel ontluchten of bijvullen

Om storingen in uw cv-ketel te voorkomen, controleert u een of twee keer per jaar of uw cv-ketel ontlucht moet worden. Hoe doet u dat en wat heeft u daarvoor nodig? Enkel een oude doek en een ontluchtingssleutel. In dit filmpje leggen wij u stap voor stap uit hoe u zelf uw cv-ketel kunt ontluchten en bijvullen.

Lukt het u niet om zelf te ontluchten of bij te vullen? Als u bij Intermaris huurt en u heeft een onderhoudscontract, dan doen wij dit voor u. 

Woontips

Ventileren

Uw woning ventileren is gezond en u bespaart kosten! Als u thuis niet goed ventileert kunt u hoofdpijn krijgen of een langdurige verkoudheid. Slechte ventilatie zorgt ook voor schimmel in de woning.

Geld besparen

Wist u dat een vochtige woning moeilijker is om te verwarmen? U verbruikt dan meer energie en dat kost geld. Wilt u weten hoe u uw woning kunt ventileren? In deze video leggen wij uit hoe het werkt. 

Problemen met uw woning?

Soms ontstaat er zomaar een probleem in uw woning. U heeft direct hulp nodig! Wat kunt u zelf doen om het probleem op te lossen?

De stroom valt uit

De stroom valt plotseling uit. In deze video laten wij zien wat u kunt doen als de stroom uitvalt. Wij leggen ook uit hoe u kunt zien of er een elektisch apparaat stuk is. Een kapot apparaat kan namelijk voor stroomuitval zorgen.  

Uw draaikiepraam werkt niet goed

Draaikiepramen zijn handig maar kunnen wel eens tegenwerken. Gelukkig is dit makkelijk zelf op te lossen. Heeft u problemen met uw draaikiepramen? Sluiten ze niet goed of krijgt u het raam niet goed open? In de video laten wij zien hoe u dit kunt oplossen. 

Komt u er niet uit?

Wij hopen dat wij u hebben geholpen met de video's. Komt u er toch niet uit? Laat het ons dan weten of doe een reparatieverzoek

Onderhoud en tips

Op deze pagina vindt u uitleg en tips over:

  • Uw cv-ketel ontluchten en bijvullen
  • Uw woning ventileren
  • Wat u kunt doen als de stroom uitvalt
  • Hoe uw draaikiepraam werkt

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden