Terug naar overzicht

Oostervenne en Westervenne - renovatie

Purmerend

Over dit project

Intermaris heeft samen met STOL architecten een ontwerp gemaakt voor de renovatie van de Oostervenne en de Westervenne. Hierin zijn de bewonerswensen in meegenomen. De Meedenkgroep heeft een actieve rol bij de renovatieplannen.

Voorbereiding 
Bouwbedrijf Ooijevaar gaat het project uitvoeren en maakt eerst één proefwoning. In deze woning onderzoeken ze hoe de werkzaamheden het beste uitgevoerd kunnen worden. Hiermee maken ze een inschatting van de duur van het werk en de overlast die dat geeft. Samen met de Meedenkgroep maken we nog een paar keuzes. Denk hierbij aan de inrichting van de entree, de kleuren en de wandafwerking. De sociale en technische opnames hebben deze zomer plaatsgevonden. Bewonersbegeleiders van Intermaris en Bouwbedrijf Ooijevaar bezochten alle bewoners samen. Veel vragen van bewoners konden worden beantwoordt ter voorbereiding op het werk.

89% van de bewoners van de Oostervenne stemde in met het Renovatievoorstel
Dit voorstel maakte we samen met de Meedenkgroep. Huurdersvereniging InterWhere adviseerde bij de gesprekken. Wij vinden het belangrijk dat bewoners weten wat zij kunnen verwachten. In het Renovatievoorstel staan de renovatiewerkzaamheden in en om de woning. Ook welke afspraken wij met het bouwbedrijf en met de Meedenkgroep maakten om het werk zo goed mogelijk te laten verlopen. 

In januari start bouwbedrijf Ooijevaar met de voorbereidingen
Zij richten de bouwplaats in en treffen verdere voorbereidingen om te starten met de renovatie. Eind 2022 verwachten wij dat de werkzaamheden aan de Oostervenne flat zijn afgerond. Alle woningen hebben dan het minimale energielabel A en zijn gasloos.


Film
Deze film laat zien wat u te wachten kan staan als u een renovatie meemaakt. Het geeft overlast. Dat is niet leuk, maar heeft als doel een fijne woning. Een woning die weer van deze tijd is. Energiezuinig, betaalbaar en comfortabel wonen. Samen met de bewoners werken we aan verbetering en vooruitgang.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project?
Dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 088 25 20 100 of via renovatieintermarisnl

Nieuwsbrief
Januari 2021
Juli 2021

Renovatievoorstel
 

Laatste update: 16-11-2021


Algemeen

  • Plaats Purmerend

Planning

  • Status Voorbereiding
  • Planning Projectomvang 259 woningen
  • Partijen

  • Aannemer Bouwbedrijf Ooijevaar
  • Locatie op kaart