Terug naar overzicht

Gouwzeestraat 6-100 - sloop

Purmerend | Wheermolen-Oost

Over dit project

Over dit project
Samen met de bewoners werken de gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris aan een nieuw Wheermolen-oost. We bouwen nieuwe woningen en renoveren de hoge flatgebouwen, het groen en de straten pakken wij aan. Zo maken we samen de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger.

Sloop
Rond 2024 wordt de lage flat aan de Gouwzeestraat (48 appartementen) gesloopt en vervangen door nieuwbouw. Eind februari 2021 kregen de bewoners van Intermaris het basis sociaal plan sloop. Hierin staan alle regels over het proces. Bijvoorbeeld over het verhuizen naar een andere woning, het terugkeren naar een nieuwbouwwoning, de vergoedingen en extra hulp. Daarnaast gaat het over veilig en prettig blijven wonen in een buurt waar gesloopt wordt.

Meer dan 70% van de bewoners heeft het sociaal plan goedgekeurd
Dit betekent dat zij sinds april 2021 voorrang krijgen bij het zoeken naar een andere woning. Hierover heeft Intermaris afspraken gemaakt met de gemeente. Wij gaan ervan uit dat het ongeveer anderhalf jaar duurt voordat iedereen is verhuisd. Bewoners die hierbij hulp nodig hebben, worden extra ondersteund.

Basis sociaal Plan Gouwzeestraat 6-100 
Basis sociaal plan sloop - uitgebreide versie 

Tijdelijke verhuur
Gapph vastgoedbeheer is de organisatie die vanaf 2020 de nieuwe tijdelijke verhuringen doet. Zij verhuren de woningen aan bewoners die mee willen werken aan een goede leefomgeving. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op www.gapph.nl.

Nieuwbouw
Op dit moment zijn er nog geen concrete plannen voor de nieuwbouw. Als het zover is betrekken we hierbij graag toekomstige bewoners en omwonenden. 

Maak een digitale wandeling
Volg ook de andere plannen in de wijk! Op onze website www.wijwheermolen.nl delen wij een interactieve kaart van Wheermolen-Oost. Wandel door het Wheermolen-Oost van de toekomst en zie welke ideeën we hebben voor het opknappen van de wijk.

Heeft u vragen en/of opmerkingen over dit project?
Dan kunt u contact opnemen met ons via telefoonnummer 088 25 20 100 of via infowijwheermolennl
 

Laatste update: 2-11-2021

 


Algemeen

  • Wijk Wheermolen-Oost
  • Plaats Purmerend

Planning

  • Status voorbereiding
  • Locatie op kaart