Terug naar overzicht

Boeier-, Pluut- en Schokkerstraat - sloop

Purmerend | Wheermolen-Oost

Over dit project

Samen met de bewoners werken de gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris aan een nieuw Wheermolen-oost. We bouwen nieuwe woningen en renoveren de hoge flatgebouwen, het groen en de straten pakken wij aan. Zo maken we samen de wijk gezond, gemengd en nóg gezelliger.


Voorbereiding
Afgelopen jaar ontvingen de bewoners in de Boeier-, Pluut- en Schokkerstraat (BPS) het nieuws dat de eengezinswoningen van Intermaris worden vervangen door nieuwbouw. Vijf bewoners vormen de BPS Bewonersgroep. Met de BPS bewonersgroep hebben we het Basis Sociaal Plan Sloop van Intermaris besproken en maakten wij afspraken. In het plan staan afspraken over bijvoorbeeld voorrang op huurwoningen en huuraanpassing bij verhuizing. Alle bewoners van Intermaris ontvingen het BPS sociaal plan in de brievenbus. Meer dan 70% van de bewoners is akkoord met het BPS Sociaal Plan. Op dit moment vinden huisbezoeken plaats.

Tijdelijke verhuur
Gapph vastgoedbeheer is de organisatie die vanaf oktober 2020 de nieuwe tijdelijke verhuringen doet. Zij verhuren de woningen aan bewoners die mee willen werken aan een goede leefomgeving. De medewerkers van Gapph komen regelmatig langs in de wijk om te kijken of alles er netjes uitziet. Meer informatie leest u op www.gapph.nl.

Op de hoogte blijven?
Volg ook de ontwikkelingen via www.wijwheermolen.nl en Facebook.com/wheermolenoost.

Sociaal Plan
Basis sociaal plan sloop (link)
Sociaal Plan project Boeier-, Pluut- en Schokkerstraat (BPS) (link)

Nieuwsbrief
Februari 2021
Juli 2021

Vragen?
Mail ons op wheermolenoostintermarisnl
Bel naar 088 - 25 20 100

Reparatieverzoek
https://www.intermaris.nl/reparatieverzoek.  

Troep of vernielingen op straat?
Meld het via de Mijngemeente-app van de gemeente met uw smartphone: www.purmerend.nl.


Laatste update: 26-10-2021


Algemeen

  • Wijk Wheermolen-Oost
  • Plaats Purmerend

Planning

  • Status Voorbereiding
  • Locatie op kaart