Terug naar overzicht

Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat

Hoorn | Hoorn-Noord

Aantal woningen: 26 woningen

Over dit project

Intermaris vervangt 26 huurwoningen aan de Johannes Poststraat 25 t/m 63 (oneven) en Pater Bleijsstraat 1 t/m 6 in Hoorn door 32 nieuwe, energiezuinige woningen. Bijzonder aan dit project is dat deze woningen Nul-op-de-meter zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt, uiteraard gasloos. Voor Intermaris is dit het eerste project met NOM-woningen.

Start bouw
De hekken zijn geplaatst zodat het sloopgebied niet meer toegankelijk is voor onbevoegden. Alle woningen zijn inmiddels gesloopt en de bouw van de 32 woningen kan naar verwachting in het voorjaar van 2019 starten.

Nieuwbouwplan
In de nieuwe situatie wil Intermaris 20 eengezinswoningen en 12 appartementen terugbouwen. In de oude situatie waren 26 eengezinswoningen aanwezig. Samen met architectenbureau Van der Goes maakte we een planopzet voor de nieuwe woningen. 
De appartementen (beneden- en bovenwoningen zonder lift) komen aan de Pater Bleijsstraat en tegenover het uitvaartcentrum aan de Johannes Poststraat. De bouwhoogte van zowel de eengezinswoningen als de appartementengebouwen is twee bouwlagen plus schuin dak.
De bomen aan de Johannes Poststraat blijven staan en de huidige voortuinen blijven zoveel mogelijk behouden. Omdat Intermaris meer woningen wil bouwen dan het huidige aantal, realiseert de woningcorporatie extra parkeerplaatsen op eigen grond zodat er meer parkeergelegenheid is. De achtertuinen van de eengezinswoningen krijgen een volledige erfafscheiding van 1.80 meter hoog en de steeg aan de achterzijde van de woningen blijft.
Op de schetsen ziet u de voorlopige stedenbouwkundige opzet. Er is nog geen ontwerp gemaakt voor de buitenkant van de woningen. Zodra de plannen concreter zijn, nodigt Intermaris de bewoners en omwonenden uit voor een bijeenkomst om deze plannen te presenteren.

Oplevering nieuwe woningen
Vanwege de sloop verhuisden de oud bewoners naar een (tijdelijke) andere woning. Alle oud bewoners mogen, als zij dat willen, terugkeren naar een nieuwe, goed geïsoleerde en energiezuinige woning. Zij krijgen als eerste voorrang naar de nieuwbouwwoningen. De overige woningen worden tegen de tijd van oplevering geadverteerd via woonmatch Westfriesland. (link invoegen?). Meer informatie hierover zetten wij tegen die tijd ook op deze projectpagina.


Presentaties
concept nieuwbouwplannen

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief 1, juni 2015
Nieuwsbrief 2, feb 2016
Nieuwsbrief 3, juli 2018

Nieuwsbrief omwonenden
Nieuwsbrief 1, dec 2016

Vraag en antwoord
Veelgestelde vragen

Bewonerscommissie Hoorn Noord
Contactgegevens
 
Heeft u vragen of opmerkingen?
Mail ons gerust!
Poststraatintermarisnl  


Algemeen

  • Wijk Hoorn-Noord
  • Plaats Hoorn

Kenmerken

  • Aantal woningen 26 woningen

Locatie op kaart

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden