Terug naar overzicht

Wheermolen-Oost

Purmerend | Wheermolen-Oost

Over dit project

De gemeenteraad stemde in met de ontwikkelvisie Wheermolen-Oost. Dat betekent dat we echt aan de slag kunnen! Samen met bewoners werken de gemeente Purmerend en woningcorporatie Intermaris de komende jaren aan een nieuw Wheermolen-Oost. Benieuwd naar de eerste schetsen en wat de eerste ideeën zijn voor de buurt? Klik dan hier.  

1000 nieuwe woningen
De komende jaren renoveren en verduurzamen we veel flats. Ook gaan we flats en eengezinswoningen slopen. Voor iedere gesloopte sociale huurwoning bouwen we een nieuwe sociale huurwoning terug. Daarnaast voegen we nog ongeveer 600 woningen toe: 120 sociale huurwoningen, 180 doorstroomwoningen, 60 betaalbare koopwoningen en middeldure huurwoningen en 240 woningen in de vrije sector.

Mooier groen en nieuwe straten
Naast woningen willen we ook het groen en de straten opknappen. We vervangen op veel plekken de riolering en richten straten opnieuw in. We zijn ook van plan het groen in de wijk te verbeteren. Van het Dwarsgouwgebied maken we een mooi stadspark.

Waarmee zij we al gestart?
De renovatie van de wijk duurt zeker 10 jaar. Maar op de korte termijn staat er al heel wat te gebeuren. De renovatie van de hoge flat in de Rudolf Garrelsstraat is in uitvoering en de voorbereiding van de renovatie van de hoge flat aan de Gouwzeestraat is begonnen.

De eerste huurwoningen die gesloopt worden zijn de woningen in de lage flat aan de Gouwzeestraat en de eengezinswoningen aan de Boeierstraat en omgeving. Op dit moment mogen deze bewoners al verhuizen met verhuiskostenvergoeding. De eerste bewoners zijn al verhuisd.

In 2021 en 2022 vervangen we de oude riolering en richten we alle straten in het gebied tussen de Hannie Schaftstraat en de Vrouwenzandstraat opnieuw in.

Virtuele wandeling
De vernieuwing moet van Wheermolen-Oost een echte stadswijk maken. Gezellig, gezond en gemengd. Waar bewoners graag wonen, winkelen, sporten, leren en elkaar ontmoeten. Bent u nieuwsgierig naar het Wheermolen-Oost van de toekomst? Hoe we er met elkaar een echte stadswijk van maken? Gezellig, gezond en gemengd. Maakt u dan een virtuele wandeling en ontdek wat de plannen zijn voor de komende jaren.

Meer informatie: www.wijwheermolen.nl

 


 

Sociaal Plan
Uiteindelijk komt er een plan per flat en/of buurt. Dan gaan we ook in gesprek met de bewoners over het sociaal plan. Om een idee te krijgen van zo’n sociaal plan, klikt u hieronder:
- Basis sociaal plan sloop en nieuwbouw
- Basis sociaal plan renovatie zonder uithuisplaatsing

Op de hoogte blijven?
Volg ook de ontwikkelingen via Facebook.com/wheermolenoost.

Nieuwsbrief
Nieuwsbrief juli 2020
Wijkkrant april 2021

Vragen?
Mail ons op wheermolenoostintermarisnl
Bel naar 088 - 25 20 100

Reparatieverzoek
https://www.intermaris.nl/reparatieverzoek.  

Troep of vernielingen op straat?
Meld het via de Mijngemeente-app van de gemeente met uw smartphone: www.purmerend.nl.

 


Algemeen

  • Wijk Wheermolen-Oost
  • Plaats Purmerend

Locatie op kaart