Seniorenwoningen

Bent u 55 jaar of ouder en zoekt u een woning die is aangepast aan uw persoonlijke situatie? Voor nu en vooral ook voor de toekomst? Dan heeft u bij Intermaris verschillende mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een senioren, woonzorg- of aanleunwoning. De keuze hangt uiteraard samen met uw persoonlijke situatie en wensen.

Seniorenwoningen
Een seniorenwoning is een gelijkvloerse woning. De woning is bovendien vrijwel altijd rolstoel- en rollatortoegankelijk. Wilt u in aanmerking komen voor een seniorenwoning? Dan moet u 55 jaar of ouder zijn en staan ingeschreven als woningzoekende bij Intermaris.

Woonzorg- of aanleunwoningen
Vanuit aanleun- en zorgwoningen kan zorg worden geleverd. Zij liggen nabij een verzorgings- of verpleeghuis. De woningen (en gemeenschappelijke ruimten) zijn rolstoeltoegankelijk en er is een alarmsysteem voor noodgevallen. Ook kunt u gebruik maken van voorzieningen van het betreffende verzorgings- of verpleeghuis. Zoals een recreatieruimte, maaltijdenservice en kapsalon. Wonen in een woonzorg- of aanleunwoning is daarom praktisch én gezellig.

Hoorn
Wilt u in aanmerking komen voor een woonzorgwoning/aanleunwoning in Hoorn, De Goorn, Spanbroek of Avenhorn? Dan heeft u een zorgindicatie nodig en moet u ingeschreven staan bij Wilgaerden. Bel voor meer informatie met nummer (0229) 29 92 33 of kijk op www.wilgaerden.nl.

Purmerend
Heeft u interesse in een woonzorgwoning/aanleunwoning in Purmerend? Dan heeft u een zorgindicatie nodig en moet u ingeschreven staan bij Bureau Woonconsumentenzaken van de gemeente Purmerend. Voor meer informatie belt u nummer (0299) 452 452.

Internet
Wilt u zich inschrijven als woningzoekende? Dan is een internetaansluiting onmisbaar. Er worden namelijk geen aanbiedingsbrieven meer verstuurd, maar e-mails. Heeft u geen internet? Dan kunt u natuurlijk altijd bij ons binnenlopen. Op de vestigingen staan computers waar u gebruik van kunt maken. Komt u er niet uit? Wij helpen u graag. U vindt ons hier.