Woongemeenschappen

Wonen binnen een woongemeenschap is bijzonder wonen. Binnen een woongemeenschap heerst namelijk een groot gevoel van saamhorigheid en veiligheid. Bovendien kunt u in veel gevallen deelnemen aan gemeenschappelijke activiteiten

Verschillen per woongemeenschap
De manier van samenleven verschilt per woongemeenschap. Soms zijn bewoners mede verantwoordelijk voor het tuinonderhoud, in andere gemeenschappen gaat het vooral om samen een kaartje leggen of koffie drinken in de ontmoetingsruimte.

Onze woongemeenschappen
Om een woongemeenschapswoning te kunnen huren, moet u ingeschreven staan als woningzoekende.

Woongemeenschappen Hoorn

  • Koopvaarder: voor senioren, eigen wachtlijst. Meer informatie
  • Ma Awitya: muliticulturele woongemeenschap, eigen wachtlijst, Koriander nummers 26 t/m 35
  • G.J. Henninkstraat: woongemeenschap voor huisnummers 26 t/m 35, geen eigen wachtlijst
  • Roodborstje: Centraal wonen Aurijn, eigen wachtlijst
  • St. Jozefhuis (Achterom): algemene woongemeenschap, eigen wachtlijst
  • Roerdomp: voor senioren, geen eigen wachtlijst

Woongemeenschap Purmerend
Woonkollektief: eengezinswoningen die de bewoners zelf verhuren

Z├│ werkt het
Wilt u meer weten over een van deze woongemeenschappen? Neem contact met ons op, wij brengen u graag in contact. Bent u ge├»nteresseerd in het wonen in een gemeenschapswoning? Dan is het goed om te weten dat er twee procedures zijn; voor woongemeenschappen met en zonder wachtlijst.

1) Woongemeenschappen met eigen wachtlijst
Als er een woning vrijkomt (door huuropzegging), geeft Intermaris dit door aan de contactpersoon van de woongemeenschap. Als er een wachtlijst is, selecteert een commissie een kandidaat. Hij of zij mag dan de woning huren.
2) Woongemeenschappen zonder eigen wachtlijst
Als er een woning vrijkomt (door huuropzegging), publiceert Intermaris de woning op de gebruikelijke manier. Nadat de reactietermijn is verstreken en de kandidatenlijst is bekend, stuurt Intermaris deze door naar de contactpersoon van de woongemeenschap. Een commissie kiest vervolgens een nieuwe huurder.