Eigen huurwoning kopen

Als huurder kunt u in sommige gevallen uw woning van Intermaris kopen. U krijgt hierover altijd persoonlijk bericht. Heeft u het aanbod gekregen een huurwoning te kopen en wilt u meer informatie? Dan helpen wij u graag verder. U vindt ons hier.

De keuze is aan u
Uiteraard blijft het kopen van een woning een uiterst persoonlijke beslissing die u niet zomaar neemt. Bij het kopen van een woning komt nu eenmaal het nodige kijken. Zo biedt een koopwoning de nodige vrijheid, maar u bent tegelijkertijd verantwoordelijk voor het onderhoud. Wilt u weten of een koopwoning iets voor u is? Klik hier voor een aantal voor- en nadelen van een koopwoning.

Volg het stappenplan
Wilt u een woning kopen, maar kunt u nog niet goed inschatten hoe het traject verloopt? Wij hebben de stappen hier voor u op een rijtje gezet. Zo kunt u precies zien wat u eventueel te wachten staat.

Wilt u graag kopen?
Overweegt u serieus uw huurwoning te kopen? Neem dan contact op met de verkoopconsulenten van Intermaris. Zij geven u uitgebreide informatie en verwijzen u vervolgens door naar onze externe makelaar. De makelaar verzorgt voor Intermaris de verkoop van de woning aan u als huurder.

Liever blijven huren?
Wilt u de aangeboden woning niet kopen? Prima, dan verandert er helemaal niets. U kunt uw woning gewoon blijven huren van Intermaris.

Meer nuttige informatie
Bent u er nog niet over uit en wilt u meer nuttige informatie over het kopen van een woning? Kijk dan ook eens op de volgende sites:
*Vereniging Eigen Huis: www.eigenhuis.nl
*Nationale Hypotheek Garantie (NHG): www.nhg.nl
*Autoriteit FinanciĆ«le Markten: www.afm.nl  (hier vindt u onder andere informatie over hypotheken)
*Koninklijke Notariƫle Beroepsorganisatie: www.notaris.nl

Veelgestelde vragen