Purmer-Noord

Brikhof
Landauerstraat
Tilburyplein

Purmer-Noord ligt in het noordoosten van Purmerend. De wijk wordt begrensd door de N244 in het noorden, de Purmerringvaart in het westen, het golfterrein in het oosten en de IJsselmeerlaan, Grotenhuysweg en de Purmerenderweg in het zuiden.

Vanaf begin jaren ’80 is Purmer-Noord ontwikkeld. De laatste uitbreidingen vonden plaats in de jaren ’90 in het noorden van de wijk (Heemstee, Parkstee). In Purmer-Noord zijn voornamelijk rijen eengezinswoningen gebouwd (84%). Hier wonen voornamelijk gezinnen. En opvallend vaak ook eenpersoonshuishoudens. Slechts op enkele plekken in de wijk zijn gestapelde woningen te vinden: rondom de Overlanderstraat, aan de Heemstee en in Parkstee. Maximaal 4 lagen. De bebouwing in Purmer-Noord heeft een stenig karakter en is van een eenvoudige en sobere architectuur. De aanwezige singels, de sloten en het groen zijn daarom van groot belang voor de woonkwaliteit in de wijk.

Centraal in de wijk ligt een winkelcentrum. Daarnaast zijn er enkele winkels rondom het Tilburyplein, op de hoek Overlanderstraat / Van Garderenstraat, aan de Tarwestraat en aan de Jachtwagenstraat.


Huurdersvereniging

Wijkconsulent

Priscilla Heiloo
088 25 20 100

Bewoners

Aantal huishoudens - 6.832
Gemiddelde leeftijd - 40 jaar

Woningaanbod Intermaris

Type + aantal
Eengezinswoning - 516
Etagewoning met lift  - 0
Etagewoning zonder lift - 121
Groepswoning - 6
Jongerenwoning - 38
Seniorenwoning - 149
Woonzorgwoning - 0
Begeleid wonen - 0
MIVA-woning - 8 

Totaal 838

Wijkinformatie gemeente