Terug naar overzicht

Blok 15a, Holenkwartier

Hoorn

Aantal woningen: 20 appartementen

Over dit project

Blok15a: 20 sociale huurappartementen
Aan de Holenweg realiseert Intermaris 20 sociale huurappartementen in een modern vormgegeven woongebouw. In stijl van het Holenkwartier, stoer, industrieel en stedelijk. Om aan te sluiten op de architectuur in de wijk is het ontwerp zo uitgewerkt dat het lijkt of er twee afzonderlijke gebouwen staan. Hierdoor komt de grootte overeen met de koopwoningen eromheen. Het woongebouw bestaat uit drie tweekamerappartementen en 17 driekamerappartementen, van 61 tot 73 m2. De woningen zijn gasloos en worden op een duurzame manier verwarmd. Ook krijgen ze zonnepanelen.  Alle woningen hebben een eigen berging op de begane grond of in het woongebouw.

De planning
De bouw van de eerste 20 sociale huurappartementen in het Holenkwartier is begonnen. De inschatting is dat het woongebouw is klaar in 2022.

Verhuur
De 20 woningen worden in 2022 verhuurd via Woonmatch. Om hier te komen wonen, moet je ingeschreven staan in Woonmatch.

De wijk
Wonen in Holenkwartier is wonen op een bijzondere plek. Holenkwartier biedt ruimte aan circa 320 koopwoningen en 80 sociale huurwoningen. Het gaat dan ook om een verscheidenheid aan woonvormen voor een brede en dynamische doelgroep. Zo vind je er koop- en huur appartementen, woningen met tuin of stadswoningen. In een deel van de industriële hallen worden unieke loftwoningen gerealiseerd. De architectuur en openbare ruimte wordt gevarieerd, telkens met een eigen sfeer en karakter.

Benieuwd naar de wijk? Kijk voor meer informatie op de website van Holenkwartier.

Laatste update: 14-09-2021

 


Algemeen

  • Plaats Hoorn

Kenmerken

  • Woningtype Appartement
  • Aantal woningen 20 appartementen

Planning

  • Status In ontwikkeling
  • Locatie op kaart