Terug naar overzicht

Noorderlicht

Hoorn | Grote Waal

Aantal woningen: 5 portiekflats

Over dit project

In de wijk Grote Waal in Hoorn stonden verschillende Portiekflats aan de Siriusstraat. Inmiddels zijn deze Portiekflats gesloopt. Intermaris bouwt in totaal vijf nieuwe woongebouwen terug. De nieuwe woningen krijgen hun voordeur niet meer aan de Siriusstraat, maar aan de straat Noorderlicht.
Er worden verschillende type woningen gemaakt, voor ieder wat wils. De woningen zijn geschikt voor diverse doelgroepen zoals starters, jongeren, doorstromers, kleine gezinnen en senioren.
Via Warmte Koude Opslag (WKO) worden de woningen verwarmd en gekoeld. Deze manier van verwarmen is goed voor het milieu. Gas is niet meer nodig. Warmte en kou worden uit de grond gehaald.

Uitstekende ligging
De woningen zijn gelegen op loopafstand van het volledig overdekte winkelcentrum ‘Grote Beer’, de binnenstad met zijn historische kenmerken, het ziekenhuis en het openbaar vervoer. Op dit moment is gemeente Hoorn druk bezig met de aanleg van een strand langs het Markermeer, welke gelegen is op loopafstand. De bereikbaarheid ten opzichte van de uitvalswegen en openbaar vervoer is goed.

Aantal nieuwbouw woningen
De nieuwbouw bestaat uit totaal 366 huurwoningen.

Meer informatie over de woongebouwen
U kunt meer informatie vinden over de Noorderlicht woongebouwen. Klik op de link van het gebouw waar u meer informatie over wilt lezen.

Woongebouw      Aantal woningen   Verwachte verhuurperiode
Woongebouw 'de Komeet'      74 sociale huurwoningen  Alle woningen zijn verhuurd
Woongebouw 'de Evenaar'   81 sociale huurwoningen  2022
Woongebouw 'de Meteoor' 43 sociale huurwoningen   2022
Woongebouw 'Eclips'   69 middenhuurwoningen   2022
Woongebouw 'Nova'   99 sociale huurwoningen     2023


Kosten van de woningen
Naast de huurprijs voor de woning betaalt de toekomstige bewoner een bedrag voor servicekosten. Van de opbrengsten uit de servicekosten worden gemeenschappelijke voorzieningen betaald. U kunt hierbij denken aan schoonmaakkosten voor de algemene ruimtes en kosten voor bijvoorbeeld algemene verlichting in algemene ruimtes. Daarnaast betaalt u ook voor overige kosten. Hiermee bedoelen wij kosten die u betaalt naast uw huur.
Hieronder vallen:
- kosten voor de Warmte Koude Opslag;
- uw stroomverbruik in de woning;
- de kosten voor koud water;
- eventueel een inboedelverzekering; wij raden u aan deze af te sluiten.

Toewijzing en verhuur van nieuwbouw woningen aan de Noorderlicht
De sociale huurwoningen zijn geschikt voor verschillende doelgroepen. Meerdere van deze woningen worden toegewezen aan oud-bewoners die terugkeren naar hun eigen straat. Zij kregen van Intermaris een terugkeergarantie wegens de sloop van de toenmalige woningen. Zij mogen met voorrang een passende woning uitzoeken.

Voor de nieuwbouw geldt:
- Inschrijving via www.woonmatchwestfriesland.nl;
- Inkomen passend bij huurprijs;
- Gezinssamenstelling passend bij woning;
- Geschikt voor alle doelgroepen.

Op dit moment kunt u niet meer reageren voor de woongebouwen de Komeet, de Evenaar, de Meteoor en Eclips. Kansrijke kandidaten ontvangen een aanbieding.
Wij verwachten dat woongebouw Nova in 2022/2023 op Woonmatch West-Friesland wordt geadverteerd.

Steenbokstraat 2 t/m 84 even nummers
Voor deze fase gaan wij opnieuw in overleg met de architect. Wij nemen de ervaringen en leerpunten van de flats aan de Siriusstraat mee, in het uitwerken van het ontwerptraject van de Steenbokstraat.

Zuiderkruisstraat 2 t/m 84 even nummers
De Zuiderkruisstraat gaat, zoals eerder aangegeven, mee met de ontwikkeling van de Prismalocatie. Wij kunnen op dit moment niet zeggen wanneer deze fase gaat starten.

Samenwerking
Intermaris werkt het hele traject intensief samen met bewonerscommissie Mculti. De rol van Mculti is om de belangen van alle bewoners te behartigen. Huurdersvereniging VH De Boog en gemeente Hoorn zijn ook partijen waarmee we nauw samenwerken.

GAPPH Leegstandbeheer
Intermaris werkt daarnaast nog samen met GAPPH Leegstandbeheer voor de tijdelijke invulling van de woningen aan de Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat die leeg komen. Zo staan er geen woningen leeg en blijft de leefbaarheid in de buurt op peil. Voor meer informatie kunt u kijken op www.gapph.nl

Vragen?
Heeft u vragen of opmerkingen?
Wij horen het graag!
portiekflatsintermarisnl

Laatste update: 23-11-2021


Algemeen

  • Wijk Grote Waal
  • Plaats Hoorn

Kenmerken

  • Aantal woningen 5 portiekflats

Planning

  • Status in uitvoering
  • Locatie op kaart