Anders toewijzen

Anders toewijzen

Na de renovatie kwamen er 12 woningen vrij in D'Rode Garrels voor nieuwe huurders. Deze woningen zijn toegewezen aan huurders op basis van hun motivatie. We noemen dat ‘anders toewijzen’.

In hoogbouwflats kan het lastig zijn om contact te leggen met de buren. Hierdoor kan een gevoel van onveiligheid en ongezelligheid ontstaan. Daarom is Intermaris een proef gestart met anders toewijzen op basis van motivatie. Omdat we enthousiaste, betrokken huurders willen vinden die het leuk vinden om bij te dragen aan een gezellige en veilige flat.

 

Betrokken bewoners
We zijn op zoek gegaan naar bewoners die begaan zijn met hun buren, bewoners die activiteiten willen organiseren en bewoners die een bijdrage willen leveren aan een prettige sfeer en woonomgeving. Vanuit Intermaris krijgen de huurders en het flatteam ondersteuning bij hun inzet voor een veilige en gezellige woonomgeving. In 2023 beoordelen we of deze proef met anders toewijzen succesvol is. 

Wij Wheermolen
Intermaris werkt samen met de bewoners en gemeente Purmerend aan een nieuw Wheermolen-Oost

Lees de veelgestelde vragen hieronder voor meer informatie en de voorwaarden.

 “Deze kans voelde als een zegen. Ik móest ervoor gaan.”

Laura Wouters woonde al ruim twee jaar op zolder bij haar ouders in Purmerend. Niet in haar eentje, maar met haar twee kinderen van 8 en 12 jaar. Inmiddels woont zij in een appartement in D'Rode Garrels. Deze woning is aan haar toegewezen op basis van haar motivatie. Lees hier haar verhaal.

Deel deze pagina