Project Kamers met Kansen (DNO)

Kamers met Kansen is een woonvoorziening voor kansrijke jongeren in de leeftijd van 18 t/m 25 jaar in de regio West-Friesland. Jongeren die nog niet helemaal zelfstandig op eigen benen kunnen staan, maar dit wel graag willen. Binnen Kamers met Kansen krijgen zij begeleiding in leren, werken, wonen en in de persoonlijke levenssfeer. Deze vorm van begeleid wonen biedt de jongeren die anders tussen wal en schip raken door vroegtijdig schooluitval, werkloosheid of het ontbreken van een eigen plek, een nieuwe kans op de toekomst. Kamers met Kansen is een samenwerking tussen gemeente Hoorn, Intermaris en dnoDoen.

Voorwaarden:

  • Jongeren van 18 tot en met 25 jaar
  • De Nederlandse taal beheersen
  • Inkomen uit werk of studiefinanciering
  • Niet langer thuis kunnen wonen door omstandigheden
  • Gemotiveerd zijn om te werken aan een mooie toekomst
  • Geen psychiatrische problemen, een verslaving of een crimineel verleden hebben

De Nachtegaal
De woonvorm Kamers met Kansen staat aan de Nachtegaal in Hoorn en bestaat uit zes aaneengeschakelde woningen en een aangrenzende kantoorruimte voor aanwezige coaches. Iedere woning biedt ruimte aan vier jongeren. Er wonen dus met vier leeftijdsgenoten in één huis met een eigen slaap-/woonkamer. Alle voorzieningen in het huis, zoals de badkamer, het toilet en de keuken, delen zij met elkaar. Per woning is een gemeenschappelijke woonkamer en tuin aanwezig.

Coaching
Onder begeleiding van een persoonlijke coach, in een veilige omgeving, leren de jongeren om zelfstandig te wonen en zich voor te bereiden op de toekomst. Dit in een periode van gemiddeld anderhalf jaar. Er worden activiteiten georganiseerd op het gebied van financiën (budgetten), wonen, sociale aspecten, hygiëne, voeding/koken en verantwoordelijkheden op gebied van school, werk en elkaar. 

Meer informatie en aanmelden
Voor meer informatie of om je aan te melden voor Kamers met Kansen neem je contact met ons op of met dnoDoen. Als je je aanmeldt volgt eerst een intakegesprek. In het gesprek wordt gekeken of je voldoet aan de voorwaarden en of je voldoende motivatie hebt om in aanmerking te komen voor een kamer.

Contactgegevens Kamers met Kansen stichting dnoDoen
Nachtegaal 147
1628 DJ Hoorn
Telefoonnummer: 0229 760270
kamersmetkansendnodoennl
Bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 17.30 uur 

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden