Asbest

In veel woningen die gebouwd zijn voor 1994 is asbest gebruikt. Dit type asbest is niet gevaarlijk zolang u er niets mee doet, zoals erin boren, zagen of het materiaal verwijderen.

Om te voorkomen dat u per ongeluk met asbestdeeltjes in aanraking komt, is het goed om te weten op welke plaatsen in uw woning asbest voorkomt.

Vul hieronder uw postcode en huisnummer in. Nadat u op zoeken klikt, krijgt u een overzicht van de mogelijke asbestlocaties in uw woning.

Asbestwijzer

Asbest op andere plaatsen dan het resultaat aangeeft
In ons onderzoek naar asbest in de woningen van Intermaris, hebben we een steekproef uitgevoerd bij woningen die voor 1994 zijn gebouwd. Dat betekent dat we in uw woning of in een soortgelijke woning onderzochten of er asbest aanwezig is. We kunnen daarom alleen een schatting geven van de plekken waarin asbest voorkomt in uw woning.

Krijgt u na het invullen geen overzicht van mogelijke asbestlocaties, maar staat er wel dat er in uw woning asbest is gebruikt? Dan hebben we het vermoeden dat in uw woning asbest aanwezig is, maar weten (nog) niet precies op welke plekken. Zolang u niet gaat klussen of verbouwen, is deze asbest geen gevaar voor uw gezondheid. Als u in uw woning wilt klussen of verbouwen, neem dan contact met ons op op telefoonnummer 088 25 20 100.

Het is ook mogelijk dat een vorige bewoner materiaal heeft gebruikt dat asbest bevat. Dit komt voor in bijvoorbeeld vinyltegels en vinylzeil van voor 1984 en in huishoudelijke apparaten van voor de jaren tachtig die warmte uitstralen zoals een gevelkachel.

Bij twijfel neem contact met ons op
Wilt u klussen of verbouwen en twijfelt u of er asbesthoudend materiaal aanwezig is? Neemt u dan gerust contact op met Intermaris op telefoonnummer 088 25 20 100 of via infointermarisnl

Veelgestelde vragen