Geen objecten gevonden

150 huurders Purmer-Zuid krijgen aanbod zonnepanelen

Publicatiedatum: 23-09-2016

PURMEREND - Zo’n 150 huurders in Purmer-Zuid krijgen van Intermaris een zonnig aanbod. Ze mogen kiezen of ze zonnepanelen op het dak van hun huurwoning willen. Voor de huurders de kans om direct te besparen op energiekosten en voor Intermaris een belangrijke bijdrage in het behalen van haar duurzaamheidsdoelstelling: lagere woonlasten en gemiddeld energielabel B voor het totale woningbezit.


Samen investeren in energiebesparing
Samen met aannemer Stabo organiseerde Intermaris dinsdag 13 september een goed bezochte informatiebijeenkomst in woonzorgcentrum De Molentocht. Intermaris betaalt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie en het onderhoud. Huurders leveren een bijdrage in de vorm van een huurverhoging. Het bedrag wat huurders besparen op het elektriciteitsverbruik is hoger dan de huurverhoging zodat de totale woonlasten (huur + energiekosten) omlaag gaan. Bij het plaatsen van acht zonnepanelen levert dit voor de bewoner een gemiddelde besparing op van zo’n € 11,- per maand. De aannemer gaat de komende weken bij de bewoners thuis langs om persoonlijk het aanbod te bespreken. Bewoners kunnen zelf kiezen of ze vier of acht panelen willen. Dit hangt af van het elektriciteitsgebruik van de bewoners.  

Woningen
De huurders van de volgende woningen mogen dit jaar kiezen of ze zonnepanelen willen.
Bachstraat 1 t/m 18, Beethovenstraat 2 t/m 86 (even), Brahmstraat 1 t/m 21 (oneven), Persijnlaan 136 t/m 150 (even), Steve Bikostraat 1 t/m 34, 36 t/m 62 (even), Andrej Sacharovstraat 13 t/m 35 (oneven), 75 t/m 93 (oneven) en Mahatma Gandhistraat 69 t/m 79 (oneven). Als het project goed verloopt, krijgen in 2017 nog eens 150 huurders in Purmerend een aanbod voor zonnepanelen.

Duurzaam wonen
Eerder plaatsten we alleen zonnepanelen bij woningen waar ook de woningen geïsoleerd en opgeknapt werden. Bij de woningen in Purmer-Zuid zijn nu geen andere werkzaamheden gepland. Intermaris streeft er naar in de komende jaren zo veel mogelijk woningen energiezuinig te maken en startte daarom in 2015 het project Duurzaam wonen. In drie jaar tijd pakt de corporatie maar liefst 2.500 woningen aan. 1.500 krijgen een B-label en 1.000 een A-label. Daarmee is Intermaris een van de actiefste 'duurzame' corporaties van Nederland.

Deel deze pagina