Geen objecten gevonden

300 huurwoningen Venenlaankwartier nu energiezuiniger

Publicatiedatum: 21-11-2016

HOORN - Bijna 300 woningen in het Venenlaankwartier in Hoorn zijn energiezuiniger gemaakt dankzij isolatie en zonnepanelen. In 2015 startte woningcorporatie Intermaris met het grote duurzaamheidsproject Duurzaam wonen in deze naoorlogse wijk. Eind november voert de aannemer de laatste werkzaamheden uit en keert de rust terug.


Dankzij hoofdaannemers ToekomstGroep en Wit Wognum, veel verschillende onderaannemers en de inzet van Huurdersvereniging Venenlaankwartier heeft de wijk een ware metamorfose ondergaan. Naast het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen kregen de woningen ook een opknapbeurt aan de buitenkant. De bewoners kregen nieuwe kozijnen met HR++ glas. Intermaris liet voegwerk herstellen en verving dakkapellen. Op de geïsoleerde daken liggen nieuwe dakpannen. Ook kregen de woningen een badkamerventilator en werden oude cv-ketels vervangen. Onder de woningen is drainage aangelegd zodat kruipruimtes droger zijn.

Het voelt in huis veel warmer
Hoe hebben de bewoners het ervaren? Frans Snip en Anneke Vermeer blikken terug op de afgelopen weken. “We stonden vanaf het begin achter het idee om te verduurzamen. De comfortverbetering heeft voor ons de doorslag gegeven. Wanneer we de thermostaat ‘s avonds van 22 graden terug zetten naar 18 graden slaat de kachel de hele nacht niet aan”, vertelt Frans. “Het voelt in huis veel warmer, vooral de vloer en op zolder merk je het. De warmte verdwijnt niet meer via het dak door de isolatie die is aangebracht. Ook hebben we minder last van geluidsoverlast, je hoort amper meer het verkeer langs de woning. Wij kunnen het iedereen aanraden. De aannemer krijgt van ons een 10.”

Bewoners Intermaris zien woonlasten dalen door ‘Duurzaam Wonen’
Intermaris startte in 2014 het project Duurzaam Wonen. In drie jaar tijd verlaagt de corporatie voor bewoners van 2.500 woningen de energierekening.  

Deel deze pagina