Geen objecten gevonden

40 jaar huren op één adres: bloemen!

Publicatiedatum: 05-05-2020

Een fijne woning voelt als een warme deken. Meneer Smit en mevrouw Overman uit Monnickendam weten daar alles van. Zij zijn twee van de in totaal vijfenzestig huurders die dit jaar veertig jaar in dezelfde woning van Intermaris wonen! Als trotse verhuurder vinden wij dat een bloemetje waard.

Alle 65 jubileumhuurders in regio Hoorn, Purmerend en Waterland kregen van Intermaris een mooie bos bloemen thuisgestuurd. Op meneer Smit en mevrouw Overman uit Monnickendam na. Omdat zij vanaf 1 maart 1980 ook nog eens buren zijn, kregen zij de bloemen persoonlijk aangereikt. Of beter gezegd: aangegooid. We namen natuurlijk wel de coronamaatregelen in acht.

“Een weelde”

Soepel plukt mevrouw Overman haar bos uit de lucht: “Als dát geen leuke foto wordt!”, lacht ze. De van oorsprong Amsterdamse verruilde veertig jaar geleden haar flat voor deze eengezinswoning. “Wat een weelde was dat. Onze kinderen waren toen twee en vier jaar oud.” Op dit adres zag zij haar kroost opgroeien, rouwde ze om het verlies van haar man en woont zij nu alweer jarenlang samen met haar tweede liefde. Vorige maand vierden zij haar 74e verjaardag. “Wel vreemd hoor, in deze coronatijd. Alleen mijn dochter is op bezoek geweest. Nee, we hielden geen anderhalve meter afstand: het waren er wel vijf!”

“Veel gebeurd”

Een deur verder woont meneer Smit. Ook hij hoefde niet lang na te denken toen hij in 1980 deze woning kreeg aangeboden. “Het was hagelnieuw. Ruim, genoeg kamers, tuintje op het zuiden, perfect!”, vertelt de nu 72-jarige meneer Smit. Hij betrok de woning destijds met zijn vrouw en dochter van nog geen jaar. Het was de liefde die hem naar Monnickendam deed verhuizen. Vijf jaar geleden overleed zijn vrouw. “Ja, er is veel gebeurd in deze woning... Veertig jaar is een groot deel van je leven! Gelukkig woont mijn dochter ook nog altijd in Monnickendam. Oók in een woning van Intermaris trouwens. Wij zijn loyale, tevreden klanten!”

 

Deel deze pagina