Geen objecten gevonden

Aannemers tekenen contracten Wherepark

Publicatiedatum: 30-09-2016

PURMEREND - De handtekeningen staan onder de contracten. Weer een stap in de goede richting voor de nieuwbouw in Wherepark. Dinsdag 27 september tekenden zowel Bouwgroep Dijkstra Draisma uit Bolsward als KlaassenGroep uit Dinxperlo de contracten met Intermaris.

Eengezinswoningen
KlaassenGroep is de aannemer die de eengezinswoningen (sociale huur) gaat realiseren. De bouw hiervan start halverwege 2017 op de ‘Driehoek’. Dit is het stuk braakliggend terrein tussen de Mercuriusweg en de Planetenstraat. Als deze woningen klaar zijn, verhuizen de bewoners van de woningen die gesloopt worden hiernaar toe. Wanneer zij zijn verhuisd start de sloop van de woningen in het ‘Middengebied’. Hier komen nieuwe eengezinswoningen voor terug. In het totale plan komen 164 eengezinswoningen voor de sociale huur terug voor de 150 woningen die gesloopt worden. 

Appartementencomplex
Het appartementencomplex, op de ‘Driehoek’, wordt gebouwd door Bouwgroep Dijkstra Draisma. De bouw start halverwege volgend jaar, tegelijk met de eengezinswoningen. Het complex bestaat uit 38 levensloopbestendige sociale huurappartementen. 

Kennismaken
Intermaris organiseert aan het eind van dit jaar een informatiemarkt voor de bewoners van Wherepark. Tijdens deze markt presenteren Bouwgroep Dijkstra Draisma en KlaassenGroep hun plannen, kunnen de bewoners kennismaken met de bouwers en hen en de woningcorporatie vragen stellen over het project.

Deel deze pagina