Geen objecten gevonden

Balkons woningcomplex Mont Saint Michel hersteld

Publicatiedatum: 02-04-2021

 

De herstelwerkzaamheden van de balkons van woningcomplex Mont Saint Michel zijn gereed. Vorig jaar bleek dat de veiligheid van de constructie van de balkons niet gegarandeerd kon worden. Intermaris ondernam gelijk actie. Onder de balkons werden tijdelijke stempels geplaatst, de bewoners konden hun balkon niet meer gebruiken. Daarna werd hard gewerkt aan een blijvende oplossing en die is er nu.

Praatplaat om herstelwerkzaamheden uit te leggen
Aannemingsbedrijf Wit Wognum startte in januari met de herstelwerkzaamheden. Om duidelijk aan de bewoners uit te kunnen leggen wat er gedaan moest worden, maakte Intermaris een speciale praatplaat. Aan de hand van foto’s wordt uitgelegd hoe de balkons veilig worden gemaakt. Dit werd door de bewoners gewaardeerd.

Paaspresentje voor de bewoners
De bewoners zijn voor de gehele periode schadeloos gesteld voor het niet kunnen gebruiken van hun balkon. Mede door het uitstekende werk dat Wit Wognum heeft verricht en de goede samenwerking met de bewoners zijn de herstelwerkzaamheden een maand eerder gereed. De bewoners ontvangen een paaspresentje als dank voor de goede samenwerking.

Extra werkzaamheden verricht
De werkzaamheden bestonden uit het aanbrengen van extra stalen ondersteuningen, het verwijderen van de stempels en het herstellen van wanden en plafonds op de balkons en in de bergingen. Ook is de isolatie en dakbedekking van de balkons op de begane grond hersteld. Daarnaast heeft Intermaris extra onderzoek uitgevoerd naar de luifel en loopbrug bij de hoofdentree en ook de bordesplaten bij de galerijen. Uit dit extra onderzoek bleek dat deze kleine afwijkingen hebben. Deze afwijkingen hadden geen gevolgen voor de veiligheid, maar voor de zekerheid is de luifel vervangen. Ook de loopbrug en de bordesplaten kregen extra ondersteuning. 

 

Deel deze pagina