Geen objecten gevonden

Beperkte huurverhoging in 2020

Publicatiedatum: 21-04-2020

Deze week ontvangen alle huurders van Intermaris een brief of e-mail met de jaarlijkse huurverhoging die ingaat op 1 juli. De huurverhoging voor sociale huurwoningen van Intermaris wordt beperkt tot 2,1%. Daarnaast zijn de richtlijnen voor huurbevriezing en huurverlaging aangepast en komen dit jaar meer huurders hiervoor in aanmerking. Voor mensen die door de coronacrisis problemen hebben om de huur te betalen, is een betalingsregeling mogelijk.

Beperkte huurverhoging afgesproken met de huurdersverengingen

Met de huurdersverenigingen VH de Boog in Hoorn en InterWhere in Purmerend zijn eind 2019 afspraken gemaakt over de huurverhoging. De huurverhoging voor sociale huurwoningen zou niet meer zijn dan de inflatie. Bovendien is afgesproken dat Intermaris hierop een korting geeft van 0,5%. De inflatie voor 2020 is 2,6%, waarmee met de korting de huurverhoging neerkomt op 2,1%.

Huurbevriezing of huurverlaging

Wanneer de huur in verhouding tot het inkomen te hoog is, is het mogelijk om huurbevriezing aan te vragen. Dan hoeft de huurverhoging niet te worden betaald. Soms kan het zelfs mogelijk zijn huurverlaging aan te vragen. Wilt u weten of u hiervoor in aanmerking komt? Doe de check huurbevriezing of huurverlaging.

Waarom bevriest Intermaris tijdens de coronacrisis niet voor iedereen de huur?

Huurders die financieel het hardst worden geraakt door de coronacrisis, krijgen hulp op maat. Uitstel van de huurverhoging of een algemene huurbevriezing op 1 juli zou voor iedere huurder gelden, terwijl niet iedereen dit nodig heeft. Corporaties kiezen daarom bewust voor maatwerk voor mensen die betalingsproblemen hebben door inkomensverlies. Dat geldt ook voor Intermaris.

Een algemene huurbevriezing leidt tot minder huurinkomsten, terwijl woningcorporaties die inkomsten echt nodig hebben. Juist doordat zij ook in de afgelopen jaren steeds gematigd de huren hebben aangepast. Deze inkomsten zijn nodig om door te gaan met bouwen en verduurzamen van woningen en de mensen te helpen die hard door de coronacrisis worden getroffen.

Heeft u financiële problemen door de coronacrisis?

Ondervindt u financiële gevolgen door de coronacrisis? Neem hierover contact met ons op, dan kunnen we mogelijk in een vroeg stadium problemen beperken. Wij zijn telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30 – 17.00 uur via 088 25 20 100.

Bezwaar maken

Bent u het niet eens met de voorgestelde huurverhoging? In de huurverhogingsbrief kunt u lezen hoe u hiertegen bezwaar maakt.

Vertraging met postbezorging

Door drukte bij PostNL kan het zijn dat uw brief met de huurverhoging later dan normaal wordt bezorgd. Heeft u voor 1 mei nog steeds niets ontvangen, neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina