Geen objecten gevonden

Bewoners denken mee over alternatief voor garages in renovatieflats Wheermolen-Oost

Publicatiedatum: 03-12-2018

Intermaris werkt aan een renovatieplan voor de vier hoge flats in Wheermolen-Oost. Woensdag 28 november gaven huurders hun mening over een nieuwe invulling van de onderste rand van hun flat (de plint). De opties varieerden van een gezamenlijke fietsenstalling tot woningen of een ontmoetingsruimte.

Kansen voor de plint

De renovatie is voor Intermaris een kans om de onderste rand van het gebouw beter te benutten. Het onderzoek naar een alternatief voor de garageboxen gebeurt in overleg met de flatteams, de gemeente Purmerend en huurdersvereniging InterWhere. Woensdag 28 november konden huurders en omwonenden hun reactie meegeven. In de speciale Smaaktest-bus die voor de deur van de flat geparkeerd stond, konden zij hun ideeën en voorkeuren doorgeven.

Veiliger en levendiger

Veel huurders maakten van de gelegenheid gebruik. De meesten waren ronduit positief over de opties of kwamen zelf met leuke ideeën. Vooral meer veiligheid en leven op straat werden als belangrijke pluspunten genoemd. Er waren ook kritische geluiden. Garagehouders zien wel dat er wat moet gebeuren, maar willen vooral hun garage behouden. Projectleider Pieter Buis van Intermaris was blij met alle reacties: ‘Je merkt hoe goed het is om met elkaar in gesprek te gaan. Zo krijgen we een beter beeld van waar bewoners behoefte aan hebben. Alle suggesties die haalbaar zijn, nemen we mee in de uitwerking van de definitieve renovatieplannen.’

Ook voor andere renovatieflats

Eerste flat die in 2019 wordt gerenoveerd, is de Rode Garrels-flat. Daarna volgen de Blauwe Gouwe, Grote Frank en Groene Citer-flat, verspreid over een periode van circa 10 jaar. Hoewel deze drie renovaties pas later gepland zijn, geldt de inventarisatie ook voor de plinten van deze flats. Huurders die niet aanwezig waren konden hun mening ook via een online vragenlijst geven.

 

Deel deze pagina