Geen objecten gevonden

Bewoners laatste flat Siriusstraat gaan verhuizen

Publicatiedatum: 05-07-2019

 

Vanaf maandag 1 juli zijn de bewoners van de laatste flat aan de Siriusstraat die nog overeind staat zogenaamd herhuisvestingskandidaat. Zij mogen de komende anderhalf jaar met voorrang verhuizen naar een andere woning. Als de flat leeg is, wordt deze gesloopt en maakt dan plaats voor nieuwbouw.

Informatieavond bewoners Siriusstraat

Op dinsdag 2 juli verwelkomde Intermaris ruim 20 van de 42 huishoudens tijdens een informatiebijeenkomst in wijkcentrum Grote Waal. Vanaf 1 juli mogen de bewoners met voorrang verhuizen naar een andere woning. Zij krijgen 99 extra zoekjaren en kunnen hiermee reageren op een vrijkomende huurwoning van Intermaris in de gemeente Hoorn.

Nieuwe plek voor bewoners

De bewoners kregen tijdens de bijeenkomst uitleg over het sociaal plan. De vraag die gesteld werd, is of er wel voldoende woningen zijn voor de 42 huishoudens die op de woningmarkt komen. ‘De afgelopen jaren hebben 180 huishoudens van de Siriusstraat een andere woning gevonden. Dit verliep voortvarend. In de eerste fase (90 huishoudens) ging dat zelfs zo snel, dat Intermaris het sociaal plan van de tweede fase vervroegde met een half jaar. Ook deze 90 huishoudens vonden snel een nieuwe plek. Niet verwonderlijk ook, want elk jaar komen er zo’n 900 sociale huurwoningen vrij in Hoorn’, aldus Monique Ursem, Regisseur Wonen van Intermaris.

Persoonlijke vragen en spreekuur

Na afloop van de presentatie konden de bewoners terecht bij diverse collega’s van Intermaris met hun persoonlijke vragen. Vanaf 8 juli vindt er wekelijks tussen 15.00 – 16.00 uur een spreekuur plaats op de maandag. Bewoners van de Siriusstraat zijn dan van harte welkom op Siriusstraat 96. Na de zomer krijgen alle bewoners van deze flat een uitnodiging voor een huisbezoek, waarin geïnventariseerd wordt wat hun wensen en behoeften zijn.

 

Deel deze pagina