Geen objecten gevonden

Bewoners Zomervaart blij met nieuwe woning

Publicatiedatum: 05-07-2019

 

De bewoners van de nieuwe woningen aan de Zomervaart in Hoorn vierden vandaag samen met de gemeente Hoorn en Intermaris de realisatie van de uitbreiding van de woonwagenlocatie in Hoorn. In november 2018 startte aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V. in opdracht van Intermaris met de bouw van 8 nieuwe woningen op de Zomervaart. Nu, vlak voor de bouwvak, zijn de woningen bijna gereed en krijgen de bewoners nog voor de zomervakantieperiode de sleutel.

Snelle oplevering

Door goede afspraken tussen aannemer en onderaannemers konden de woningen al voor de bouwvak opgeleverd worden. In de eerste planning gaven we aan dat de oplevering pas na de zomervakantie zou plaatsvinden. De bewoners waren uiteraard aangenaam verrast dat zij de sleutel van hun nieuwe woning nog voor zomervakantieperiode ontvangen.  

Kijkdag eind april

Eind april nodigden we de bewoners uit voor een kijkmiddag. Daarvan werd goed gebruik gemaakt; ook verschillende familieleden kwamen een kijkje nemen. Nu zijn de woningen dan echt klaar en de reacties zijn positief.

Doorknippen lintje

Het is een langdurig traject geweest, waarbij de bewoners heel veel geduld moesten hebben. Uiteindelijk zijn er goede afspraken gemaakt tussen gemeente Hoorn en Intermaris om te komen tot de nieuwbouw op de Zomervaart. Beide partijen zijn blij dat de woningen er nu eindelijk staan en dat het lange wachten van de nieuwe bewoners beloond wordt. Alle reden voor een feestje. Dylano Wieser knipte het lint van hun voordeur door. Directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris en wethouder Tap hielden een korte toespraak, waarna met elkaar het glas geheven werd.

 

Deel deze pagina