Geen objecten gevonden

Bouw eerste 20 sociale huurappartementen in Holenkwartier van start

Publicatiedatum: 21-12-2020

Intermaris realiseert in totaal 80 sociale huurappartementen in de nieuwe stadswijk Holenkwartier in Hoorn. Scholtens Bouw uit Wognum gaat de eerste 20 woningen bouwen. Vrijdag tekenden zij de overeenkomst met Intermaris. De oplevering staat gepland voor voorjaar 2022.

Bijbouwen
Het complex bestaat uit twee- en driekamerappartementen van 61 tot 73 m2 en staat op het terrein van de voormalige Philipsfabriek. Dat is terug te zien in de architectuur; modern en industrieel, met bijvoorbeeld balkonhekken met de structuur van oude ponskaarten die in de fabriek gemaakt werden. De woningen worden medio 2021 aangeboden voor de reguliere verhuur via het woonuimteverdeelsysteem Woonmatch.

Naast dit gebouw realiseert Intermaris onder de noemer ‘Blok 14’ nog een tweede wooncomplex met 60 sociale huurappartementen van vergelijkbare grootte. De oplevering staat gepland voor 2023.
Blok 14 geeft Intermaris samen met de toekomstige huurders vorm. Van binnen en buiten. Tijdens verschillende sessies gaan ze samen aan de slag met het gebouw, de appartementen, de buitenruimte en het vormen van een community. In totaal worden er in het Holenkwartier dus 80 sociale huurappartementen bijgebouwd.

Vraag
Intermaris komt met de plannen tegemoet aan de vraag naar kleinere woningen in stedelijk gebied. Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed: ‘In Hoorn is grote behoefte aan betaalbare huurappartementen voor kleinere huishoudens. De twee appartementencomplexen in het Holenkwartier liggen vlakbij het centrum en zijn onderdeel van een heel nieuwe wijk, met daarin allerlei voorzieningen voor wonen, werken en ontspannen. Het is een unieke omgeving, we zijn blij dat we onze huurders nieuwe appartementen kunnen aanbieden op deze plek.’

Meer weten over dit project? Lees hier verder >>

Deel deze pagina