Geen objecten gevonden

Informatie brand Betsy Perk in de Kersenboogerd

Publicatiedatum: 14-01-2020

 

Vandaag bereikte ons het verdrietige bericht dat de bewoner, die gewond raakte tijdens de brand dinsdagavond in Betsy Perk in de Kersenboogerd, aan zijn verwondingen is overleden. Wij zijn enorm aangedaan door deze gebeurtenis en leven mee met zijn nabestaanden en ondersteunen hen indien nodig.

Uitslaande brand

In het woon- en zorgcomplex Betsy Perk in de Kersenboogerd brak dinsdagavond rond 19.30 uur een uitslaande brand uit. Hierbij werd de bewoner gewond naar het ziekenhuis vervoerd alwaar hij later is overleden. Ruim 20 huurders werden uit voorzorg direct geëvacueerd door verzorgers en hulpverleners en ondergebracht in het naastgelegen wijkcentrum. Medewerkers van Intermaris waren ter plaatse om daar waar mogelijk de hulpdiensten en bewoners van het zorgcomplex te ondersteunen en direct alles er aan te doen om het complex weer in orde te maken en de grootste schade direct op te lossen.

Bewoners terug naar huis

Rond 22.00 uur konden vrijwel alle bewoners terug naar hun woning. Een aantal personen werd in verband met inhalatieproblemen nog medisch nagekeken in ambulance respectievelijk ziekenhuis. De overige bewoners werden na ventilatie van de woning naar hun woning teruggebracht. Naast het slachtoffer konden nog 3 andere bewoners niet terug naar hun woning. Een bewoner is in het complex opgevangen. De twee andere bewoners zijn opgevangen door vrienden en bekenden. Wij stellen alles in het werk om hun woning zo spoedig mogelijk weer in orde te krijgen. We blijven hierover in gesprek met bewoners. Komende tijd houdt Intermaris vinger aan de pols bij de zorginstelling en bewoners van betrokken woningen.

Forensisch onderzoek

Over de toedracht van de brand is nog niets bekend. Politie heeft een forensisch onderzoek ingesteld. Wij wachten deze resultaten af. De woning is inmiddel vrijgegeven.

Gestart met schoonmaakwerkzaamheden

Intermaris is woensdag begonnen met het schoonmaken van onder andere de galerij en het repareren en vervangen van ramen en deuren in de gemeenschappelijke ruimtes en andere ruimtes.

 

 

 

 

 

 

Deel deze pagina