Geen objecten gevonden

Buurtbemiddeling Hoorn zoekt vrijwilligers

Publicatiedatum: 01-03-2019

 

Het project Buurtbemiddeling Hoorn is een schot in de roos. Het aantal aanvragen om kleine conflicten tussen buren op te lossen neemt dan ook toe. Daarom is Stichting Netwerk hard op zoek naar extra vrijwilligers. Een leuke en afwisselende rol die veel voldoening geeft, aldus de stichting.

Stichting Netwerk, Intermaris en gemeente Hoorn hebben in 2015 samen Buurtbemiddeling Hoorn opgestart. Dit is bemiddeling tussen buren om lichte vormen van woonoverlast te beheersen of zelfs op te lossen. Hiermee voorkomen de bemiddelaars dat het escaleert, en zorgen zij voor betere onderlinge communicatie en meer begrip voor elkaar.

De bemiddeling wordt uitgevoerd door gewone mensen uit andere wijken. De aanpak is zeer succesvol. Dit tot genoegen van de betrokkenen, maar zeker óók van de bemiddelaar.

Lijkt het u ook leuk om buurtbewoners met lichte irritaties weer dichter bij elkaar te brengen? Op 28 en 29 maart start de basistraining voor buurtbemiddelaars.

Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met Linda Gerth van wijkcentrum Kersenboogerd (Brederodegracht 1): 0229 - 219966 / buurtbemiddelingnetwerkhoornnl. Ook op de website van Netwerk Hoorn staat meer informatie over Buurtbemiddeling.

 

Deel deze pagina