Geen objecten gevonden

Cornelis Dirkszoonlaan wacht op zon!

Publicatiedatum: 15-07-2016

MONNICKENDAM - In juni waren de werkzaamheden aan de Cornelis Dirkszoonlaan in Monnickendam klaar. De 24 huurwoningen zijn dankzij de onderhoudswerkzaamheden en energiebesparende maatregelen weer helemaal van deze tijd. Verschillende bewoners kozen voor zonnepanelen op hun daken. Laat die zon dus maar gaan schijnen!

Aannemer Bot Bouw voerde de werkzaamheden uit. Naast het isoleren van de woningen en het plaatsen van zonnepanelen liet de verhuurder ook een aantal onderhoudswerkzaamheden uitvoeren. Op de geïsoleerde daken liggen nieuwe dakpannen, het voegwerk kreeg een opknapbeurt. De woningen hebben nieuwe kozijnen, voor- en achterdeuren en oude cv-ketels zijn vervangen. De gevels en vloeren zijn voorzien van isolatie, wat bijdraagt aan meer wooncomfort.

Bewoners Intermaris zien woonlasten dalen door Duurzaam Wonen
Intermaris startte in 2014 het project Duurzaam Wonen. In drie jaar tijd verlaagt de corporatie voor bewoners van 2.500 woningen, in West-Friesland en Waterland, de energierekening. 1.500 woningen van Intermaris krijgen een B-label en 1.000 een A-label. ‘Door isolatie van de vloer, de gevel, het dak en het plaatsen van zonnepanelen hebben veel woningen nu een A-label. Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren, vragen we van de bewoners een huurverhoging die gemiddeld lager is dan de energiebesparing. De bewoners van de woningen waar ook zonnepanelen komen, besparen straks gemiddeld zo’n € 15,- per maand op hun woonlasten’, vertelt de projectleider. We gaven alle bewoners van de Cornelis Dirkszoonlaan onlangs een energiebesparingspakket, een kleine compensatie voor de overlast. Els Visser, Consulent Wonen & Leefbaarheid deelde deze samen met de opzichter uit: ‘In dit pakket zitten allerlei handige dingetjes die de bewoners kunnen gebruiken om nog meer energie te besparen.’

Deel deze pagina