Geen objecten gevonden

De Boog, InterWhere en Intermaris slaan handen ineen voor lagere kosten en betere dienstverlening en leefbaarheid voor huurders

Publicatiedatum: 28-11-2019

 

Tijdens de bewonersavonden op 27 en 28 november ondertekenden voorzitters van de huurdersverenigingen VH De Boog, George van der Laan en van InterWhere, Mensina Wijma samen met woningcorporatie Intermaris een bewonersconvenant voor de jaren 2020 tot en met 2022 ter waarde van 19 miljoen euro. Afgesproken is dat de kosten voor het onderhoudsabonnement worden verlaagd van € 6,00 naar € 2,50 per maand. Daarnaast bestaat de huurverhoging alleen uit inflatie en krijgt de bewoner hierop 0,5% korting. Om de leefbaarheid en dienstverlening verder te verbeteren neemt Intermaris vijf extra medewerkers in dienst en is er budget voor initiatieven van huurders.

Gezamenlijke aanpak

Op basis van de totale begroting van Intermaris bepaalden de partijen gezamenlijk de hoogte van dit budget en maakten een plan hoe dit wordt uitgeven. Het is voor het eerst dat Intermaris dit op deze manier aanpakt. Ook is het nieuw om huurders mede het budget te laten bepalen en mee te laten beslissen hoe het geld wordt uitgegeven.

“Wij willen bewoners meer betrekken bij wat wij doen. Op deze manier doen we dit vanaf het begin. Wij zijn blij met deze getroffen maatregelen om de woonlasten te verlagen en straks meer mensen kunnen inzetten om de leefbaarheid en onze dienstverlening te vergroten”. Cees Tip, directeur-bestuurder Intermaris.

Compensatie voor leden onderhoudsabonnement

Het onderhoudsabonnement gaat zelfs al per 1 juli 2019 in. Dit betekent dat huurders die in de periode van 1 juli tot en met 31 december 2019 het onderhoudsabonnement hebben afgesloten het verschil van € 3,50 per maand met terugwerkende kracht krijgen teruggestort. De doelstelling is dat 80% van de huurders in 2022 een onderhoudsabonnement heeft afgesloten.

Bewonersavonden

Naast het ondertekenen van het bewonersconvenant konden bewoners tijdens de bewonersavonden op 27 november in de P3 in Purmerend en op 28 november in de Zaagtand in Hoorn meepraten over de agenda voor 2020. De rondetafelgesprekken gingen over het verbeteren van de leefomgeving, hoe Intermaris de bewoner nog meer centraal kon stellen in haar beleid en hoe zij het beste kan worden betrokken bij activiteiten.

Wilt u de volgende keer ook meepraten met Intermaris? Geef u dan op voor het klantpanel.

Lees hier het hele bewonersconvenant.

 

 

Deel deze pagina