Geen objecten gevonden

De wereld over in zeven flats

Publicatiedatum: 02-10-2016

HOORN - Met de hele buurt lunchen aan lange tafels. Dat was 1 oktober mogelijk voor alle bewoners van de portiekflats aan de Siriusstraat, Steenbokstraat en Zuiderkruisstraat. Er werd volop gebruik van gemaakt, want samen eten is gezellig, verbindt en verbroedert. En dat is precies wat woningcorporatie Intermaris voor ogen had. Zodat de bewoners elkaar na hun verhuizing nog eens opzoeken en herinneringen ophalen aan de tijd die ze hier woonden. Om dat nog wat extra te stimuleren gaf Intermaris alle 312 bewoners een kookboek cadeau. Niet zomaar een kookboek, maar een dat door en voor de bewoners is samengesteld.

Buurtlunch met alle bewoners In april van dit jaar hoorden de bewoners van de laatste twee flats van de Siriusstraat dat zij herhuisvestingskandidaat waren. Dat betekent 99 extra zoekjaren en anderhalf jaar de tijd om een nieuwe woning te vinden. Tweederde van deze bewoners woont inmiddels elders. Zaterdag kwamen zij weer samen met alle andere bewoners van de portiekflats om te genieten van een lunch, ervaringen uit te wisselen en om elkaar te spreken. Met deze buurtlunch nemen Intermaris en de bewoners afscheid van de oude buurt en gaan zij op weg naar de nieuwe woningen.

Kookboek
Naast de lunch bood Intermaris het kookboek ‘De wereld over in zeven flats’ aan. Het idee ontstond tijdens een van de vergaderingen met bewonerscommissie MCulti. Niet alleen om de saamhorigheid te vieren, maar ook om hen en de bewoners te bedanken voor hun bijdrage aan de discussies over de sloop en nieuwbouw van de flats. Er kwam een kookcomité, dat recepten ophaalde bij de medebewoners, gerechten fotografeerde en het kookboek vormgaf. Het bevat recepten van de diverse landen waar de bewoners vandaan komen. De Turkse linzensoep uit het boek stond zaterdag op het menu, evenals de wentelteefjes. Directeur Martin Hoiting van Intermaris en wethouder Theo van Eijk bakten deze ter plekke voor de bewoners. Ook overhandigden zij het eerste exemplaar van het kookboek aan Ria Nannings, de hoffotograaf van het boek.

Stedenbouwkundig plan
Intermaris nodigt samen met de gemeente de bewoners en omwonenden in oktober weer uit om kennis te nemen van het stedenbouwkundig plan. Daarna werken zij het plan samen verder uit, uiteraard weer met input van de bewoners en omwonenden.

Deel deze pagina