Geen objecten gevonden

Duurzame opknapbeurt voor 't Prooyen

Publicatiedatum: 11-11-2016

MONNICKENDAM - In september startte woningcorporatie Intermaris met de opknapbeurt van 13 woningen aan ’t Prooyen in Monnickendam. Inmiddels zijn de daken en gevels opgeknapt en zijn de woningen dankzij gevel- en dakisolatie ook een stuk duurzamer. Enkele bewoners kozen daarnaast nog voor zonnepanelen. Een maatregel waarmee ze nog meer kunnen besparen op de energiekosten.

De werkzaamheden aan de gevels en daken geven de woningen een nieuwe uitstraling. Met de energiebesparende maatregelen wil Intermaris de energierekening van haar huurders laten dalen. Voor de gevelisolatie en zonnepanelen vraagt de corporatie een huurverhoging. Deze huurverhoging is echter gemiddeld lager dan de energiebesparing die de energiebesparende maatregelen opleveren. De woonlasten van de bewoners aan ’t Prooyen dalen daardoor na de werkzaamheden. 

Intermaris streeft er naar in de komende jaren zo veel mogelijk woningen energiezuinig te maken en startte daarom in 2015 het project Duurzaam wonen. In drie jaar tijd pakken we maar liefst 2.500 woningen aan. 1.500 woningen krijgen een B-label en 1.000 woningen een A-label. Daarmee is Intermaris een van de actiefste 'duurzame' corporaties van Nederland.

 

Deel deze pagina