Geen objecten gevonden

Eenmalige huurverlaging 2021

Publicatiedatum: 18-02-2021

De overheid wil huurders helpen die een hoge huur en een laag inkomen hebben. Voor deze huurders verlaagt Intermaris in 2021 de huur vanaf 1 april.

U krijgt voor 1 april automatisch bericht als u recht heeft op huurverlaging
U hoeft hiervoor dus zelf niets te doen! De Belastingdienst kijkt naar het inkomen van uw huishouden in 2019 en uit hoeveel personen uw huishouden nu bestaat. Op basis van daarvan weten wij of u recht heeft op huurverlaging. Goed om te weten: de Belastingdienst geeft de hoogte van uw inkomen niet aan ons door.

Wanneer heeft u recht op huurverlaging?
Dit hangt af van de hoogte van uw basis netto huur (= kale huur)*, uw inkomen en het aantal personen in uw huishouden. Deze huurverlaging is alleen voor huurders in een zelfstandige sociale huurwoning. Huurders van een vrije sector huurwoning krijgen geen huurverlaging.  
*Tip: Uw basis netto huur vindt u op Mijn Intermaris.


Klik op de afbeelding om te vergroten. 

Wanneer kunt u zelf huurverlaging aanvragen?
Om te bepalen of u huurverlaging krijgt, heeft de Belastingdienst naar uw inkomen van 2019 gekeken. Is uw inkomen nu een stuk lager dan in 2019? Kijk dan in het overzicht hierboven naar de inkomensgrens die bij uw type huishouden past. Misschien heeft u dan toch recht op huurverlaging. 

Klik hier om de voorwaarden te lezen en zelf huurverlaging aan te vragen. Dit kan tot 31 december 2021.

Heeft u hulp of advies nodig?
Neem dan contact met ons op.

 

Deel deze pagina