Geen objecten gevonden

Eerste bewoners betrekken appartementen in De Lamellen

Publicatiedatum: 04-02-2019

Op 4 februari 2019 ontving mevrouw Elzinga als eerste bewoner de sleutels uit handen van directeur-bestuurder Cees Tip van Intermaris. Haar gloednieuwe appartement bevindt zich in het nieuwbouwcomplex van De Lamellen. “Deze energiezuinige woningen staan op een toplocatie. Vlakbij voorzieningen als winkelcentrum Weidevenne en je bent op loopafstand van het treinstation”, aldus de heer Tip. In het complex zijn ook vier woningen die toegankelijk zijn voor mindervaliden. Woningcorporatie Intermaris en gemeente Purmerend voorzien hiermee in de toenemende vraag naar woningen in de stad.

Ook wethouder Thijs Kroese feliciteerde mevrouw Elzinga met haar woning. “Dit moment wil ik niet ongemerkt voorbij laten gaan. We zijn heel blij met alle woningen die aan de Purmerendse woningvoorraad worden toegevoegd en zeker met deze 67 sociale huurwoningen op zo’n mooie, centrale plek.  Ik wens mevrouw Elzinga en alle andere huurders hier veel woonplezier!”. Verder huurt de gemeente in het tweede complex een ruimte voor het jongerencentrum van Stichting Columbuzz.

Oplevering tweede complex in maart

De sociale huurappartementen in De Lamellen zijn verdeeld over twee woongebouwen aan de Canberrastraat. Intermaris levert in maart dit jaar het tweede gebouw op met 30 appartementen voor starters. Ook bevindt zich hierin het jongerencentrum. Doordat er naast driekamerappartementen ook tweekamerappartementen zijn gerealiseerd, voorziet Intermaris ook in een groeiende behoefte aan betaalbare woningen voor kleine huishoudens. De appartementen zijn helemaal van nu: ze hebben energielabel A en zijn ‘(aard)gasvrij’. De woningen zijn goed geïsoleerd, zodat deze energiezuinig zijn. Hierdoor besparen huurders op hun energiekosten.

Deel deze pagina