Geen objecten gevonden

Eerste paal nieuwe sociale huurappartementen Holenkwartier

Publicatiedatum: 04-03-2021

Sociale huurwoningen Holenkwartier in Hoorn

Eerste paal sociale huurappartementen Holenkwartier

De bouw van de eerste 20 sociale huurappartementen in het Holenkwartier is begonnen. Scholtens Bouw uit Wognum bouwt de woningen en sloeg vandaag de eerste paal de grond in. De inschatting is dat het woongebouw is klaar in het voorjaar van 2022. In de nieuwe stadswijk laat Intermaris in totaal 80 appartementen bouwen. Het tweede woongebouw met 60 woningen is volgens de planning klaar in 2023.

Industrieel
Het woongebouw bestaat uit drie tweekamerappartementen en 17 driekamerappartementen, van 61 tot 73 m2. De woningen zijn gasloos en worden op een duurzame manier verwarmd. Ook krijgen ze zonnepanelen. 

Terrein Philipsfabriek
De wijk Holenkwartier wordt gebouw op het terrein van de oude Philipsfabriek. Dat zie je terug in het ontwerp van de appartementen; modern en industrieel. Een voorbeeld hiervan zijn de balkonhekken. Deze hebben de structuur van oude ponskaarten die in de fabriek gemaakt werden.
Het tweede woongebouw heeft de naam Blok 14. De toekomstige bewoners van dit gebouw mogen meedenken. Samen kijken ze naar het ontwerp van het gebouw, de appartementen en de buitenruimtes. In Blok 14 zijn de bewoners een gemeenschap. Iedereen draagt op zijn eigen manier bij aan een prettige woonomgeving.

Wonen, werken en ontspannen
De 80 sociale huurappartementen zijn onderdeel van het vernieuwende plan van het Holenkwartier. In de wijk worden in totaal 400 woningen gebouwd. Enkele oude fabriekshallen blijven bestaan en krijgen een nieuwe functie. Dit zorgt voor een industriele sfeer. In de wijk komen allerlei mogelijkheden voor wonen, werken en ontspannen. Zo komen er werkplekken, bedrijfsruimtes en ateliers. Ook is er ruimte voor horeca en winkels. In de wijk komt veel ruimte voor groen. Het Holenkwartier ligt op fietsafstand van het centrum en het Markermeer. In Hoorn is een grote vraag naar betaalbare huurappartementen. Daarom bouwt Intermaris deze woningen. 

Verhuur
De 20 woningen worden halverwege 2021 verhuurd via Woonmatch. Om hier te komen wonen, moet je ingeschreven staan in Woonmatch. De huurprijs bedraagt ongeveer € 630,- per maand.

Meer weten over dit project? 

 

Deel deze pagina