Geen objecten gevonden

Energieneutrale nieuwbouw Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat

Publicatiedatum: 24-07-2018

HOORN - Woningcorporatie Intermaris heeft Lokhorst Bouw en ontwikkeling gecontracteerd voor de bouw van 12 beneden-/bovenwoningen en 20 eengezinswoningen in de Johannes Poststraat en Pater Bleijsstraat. Ook de omgevingsvergunning is binnen. De prognose is dat de bouw van de nieuwe woningen in het voorjaar van 2019 start.

Nul-op-de-meter
Bijzonder aan dit project is dat deze woningen Nul-op-de-meter zijn. Dat wil zeggen dat er net zoveel energie wordt opgewekt als dat er wordt verbruikt, uiteraard gasloos. Voor Intermaris is dit het eerste project met NOM-woningen.

Start bouw voorjaar 2019
Alle vaste bewoners van de woningen waren al eerder verhuisd. De tijdelijke bewoners verlieten de woningen uiterlijk 1 juli jongstleden. Daarna zijn er gelijk hekken om de woningen geplaatst, zodat het gebied niet meer toegankelijk is voor onbevoegden. Als alle nutsvoorzieningen zijn verwijderd kan de asbestinventarisatie starten. Na de grondsanering en de sloop, kan de bouw van de 32 woningen naar verwachting in het voorjaar van 2019 beginnen.

Deel deze pagina