Geen objecten gevonden

Feestelijke onthulling ‘Het Groene Huis’

Publicatiedatum: 01-12-2016

HOORN - Intermaris heeft in de afgelopen twee jaar 1.500 van haar huurwoningen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam energiezuinig verduurzaamd. Om dit te vieren, vroeg de woningcorporatie kunstenaar Boxie van Boxtel om Commandeur Ravenstraat 4 in Hoorn om te toveren tot 'Het Groene Huis'. Boxie maakte samen met leerlingen van basisschool Het Fluitschip een bijzonder kunstwerk. Woensdag 30 november vond de feestelijke onthulling plaats door Martin Hoiting, directeur bestuurder Intermaris, en wethouder Bashara van de gemeente Hoorn.


'Het Groene Huis' staat symbool voor de 1.500 verduurzaamde woningen en de duizenden woningen die nog volgen. Op de buitengevel prijkt nu een levensgroot groen kunstwerk, samengesteld uit tekeningen over duurzaamheid. Kunstenaar Boxie maakte deze samen met leerlingen uit groep 7 van basisschool 'Het Fluitschip'. Het opvallende en unieke kunstwerk is bevestigd met milieuvriendelijke folie en nog enkele maanden te bezichtigen.

Intermaris, thuis in duurzaam wonen
Uiteraard waren de trotse leerlingen aanwezig bij de onthulling. “Deze schoolklas is de generatie waar we het voor doen,” zei wethouder Bashara. Hij noemde de energiezuinige metamorfose een mooie mijlpaal voor Intermaris. De verhuurder zet namelijk fors in op het energiezuinig maken van de huurwoningen.

Making Off
Bekijk hier alvast een kort filmpje over hoe Het Groene Huis is gemaakt.

3.632 zonnepanelen op de daken
Duizenden huizen worden beter geïsoleerd binnen het project ‘Duurzaam Wonen’ van Intermaris, samen met huurders en huurdersorganisaties. Bewoners dragen zo bij aan een beter milieu én besparen op energiekosten door de betere isolatie van vloer, gevel en dak. De resultaten liegen er niet om. Er liggen inmiddels 3.632 zonnepanelen op de daken. Door de isolatiewerkzaamheden en zonnepanelen wordt er jaarlijks € 281.914,- aan gas en € 199.760,- aan elektriciteit bespaard. Het Groene Huis is mede mogelijk gemaakt door Puur Hoorn, het duurzaamheidsprogramma van de Gemeente Hoorn.

Samen de wereld een stukje mooier maken
Samen de wereld een stukje mooier maken (sdwesmm) is het project van kunstenaar Boxie van Boxtel. Het team achter sdwesmm geeft onvoorwaardelijk creatieve middelen aan kinderen, zodat zij kunst kunnen maken. Zo werkte sdwesmm mee aan de kunst op de gevel van 'Het Groene Huis'. Want door nu duurzamer te leven, wordt bijgedragen aan een mooiere wereld voor volgende generaties.

Deel deze pagina