Geen objecten gevonden

Feestelijke opening ‘groene straat’ Monnickendam

Publicatiedatum: 22-08-2017

MONNICKENDAM- De afgelopen jaren renoveerde en verduurzaamde Intermaris in Monnickendam een groot deel van haar huurwoningen. Dankzij het project Duurzaam Wonen Monnickendam hebben inmiddels circa 200 woningen een A- of B-label. Door een woonblok in de Bernhardlaan te voorzien van groene vlaggen en A-labels, ontstaat hier tijdelijk een ludieke ‘groene straat’. Samen met de bewoners van de Bernhardlaan en uitvoerend aannemer Bot Bouw opende Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed van Intermaris dinsdag de straat.

Duurzame opknapbeurt
Wooncomfort en woonlasten (huur + energiekosten) verbeterde door de energiebesparende maatregelen. Intermaris bood de huurders aan om, tegen een huurverhoging, daken, gevels en/of vloeren te laten isoleren. Minimaal 70% van de bewoners van een project moest met deze werkzaamheden instemmen om ze voor iedereen door te laten gaan. Dit percentage werd in alle projecten ruim gehaald. Peter Split, projectleider: “De huurverhoging wordt bij gemiddeld gebruik vaak ruim gecompenseerd. Bewoners verbruiken minder stroom en gas. Maar ook het binnenklimaat is gezonder. En ’s winters is het overal lekker warm en behaaglijk, terwijl de kachel aanzienlijk minder uren draait.” Verder konden bewoners ook kiezen voor het laten aanbrengen van zonnepanelen, om hiermee nog meer te besparen. Naast energiebesparende maatregelen kregen de woningen ook een opknapbeurt. Voegen, kozijnen en deuren zijn vervangen. Daken kregen nieuwe dakpannen en ook goten en hemelwaterafvoeren werden vernieuwd.

Duurzaam Wonen
Het programma Duurzaam Wonen van Intermaris verduurzaamde de afgelopen 2,5 jaar 1.650 huurwoningen in Hoorn, Purmerend en Monnickendam. In totaal liggen er inmiddels 3.632 zonnepanelen op de daken. Samen met de nieuwe isolatie van daken, vloeren en gevels wordt hierdoor door huurders jaarlijks ruim € 500.000,- aan energiekosten bespaard. ‘Goed voor het klimaat, de woonlasten en het wooncomfort van onze huurders’, aldus Han Leurink.

Deel deze pagina