Geen objecten gevonden

Gezocht: sociale huurders die samen wooncomplex vormgeven

Publicatiedatum: 29-04-2020

 

Met de online campagne ‘Sociaal & Samen in Blok 14’  gaat woningcorporatie Intermaris op zoek naar huurders voor het nieuwe project Blok 14. Dit wooncomplex wordt in 2022-2023 gebouwd midden in de nieuwe woon- en werkwijk Holenkwartier in Hoorn en telt 60 sociale huurappartementen. Uniek aan Blok 14 is dat de toekomstige huurders zelf elementen van het gebouw en de appartementen mogen vormgeven.

Voor Intermaris is dit project belangrijk omdat de woningcorporatie de huurder centraal wil stellen. Han Leurink, Directeur Wonen & Vastgoed van Intermaris: “De huurder mee laten denken en zelfs mee laten bepalen hoe hij komt te wonen, is hier een ultiem voorbeeld van. Reden dat we erg enthousiast zijn over dit project.”

“Dit project is niet voor álle huurders geschikt,” vertelt Han. “We zoeken enthousiaste huurders die zin hebben om tijd te steken in het cocreatietraject. Zo zijn er komend jaar verschillende sessies waar toekomstige huurders aan deel moeten nemen. Ook moet het als huurder bij je passen om te wonen in een gemeenschap, waarbij je de verantwoordelijkheid op je neemt om met elkaar het gebouw te beheren. Nu en in de toekomst.”

Intermaris zoekt dan ook huurders met een sociaal hart, die actief en betrokken zijn bij het gebouw, de buren en de omgeving. Daarnaast gelden uiteraard de wettelijke regels voor sociale huur. Dit betekent dat huurders aan de inkomenseisen moeten voldoen die daarvoor gelden en ingeschreven moeten staan bij Woonmatch.

De komende tijd gaat Intermaris met de campagne ‘Sociaal & Samen in Blok 14’ onder andere via social media op zoek naar geïnteresseerde huurders. Op de website www.blok14.nl is alle informatie te vinden en staan de voorwaarden voor deelname. Geïnteresseerde huurders kunnen zich hier tot 13 mei aanmelden. Op 20 mei vindt de eerste bijeenkomst plaats, die - vanwege de coronamaatregelen - online zal plaatsvinden.

 

Deel deze pagina