Geen objecten gevonden

Het herrijzen van de Sterflats

Publicatiedatum: 27-07-2017

De Sterflats in Hoorn hebben een nieuwe jas gekregen, net als de openbare ruimte om de Sterflats heen. Onlangs vierden Huurdersvereniging, bewoners, Intermaris en de Gemeente Hoorn het afronden van alle vernieuwingswerkzaamheden tijdens de renovatie.

Het waren bewogen jaren, met als resultaat drie compleet opgeknapte ‘Sterren’. Energiezuinig, sociaal betaalbaar en weer van deze tijd. De huurdersvereniging van de Sterflats schreef een boek over de periode vanaf het ontstaan van de Sterflats tot de recente renovatie, dat kun je hier lezen. Alle bewoners kregen een exemplaar.

Terugkijkend op de afgelopen periode van renovatie schrijft de Huurdersvereniging:

“Wij, als bestuursleden van de Huurders Vereniging Sterflats, hebben in de afgelopen 8 jaar een positieve omslag bij Intermaris mogen meemaken.

Toen we acht jaar geleden vernamen dat ons appartementencomplex gedeeltelijk gesloopt zou gaan worden, hebben de bewoners zich zeer actief verzet tegen deze plannen van Intermaris, destijds nog Intermaris Hoeksteen. Gedurende een aantal jaren stonden de huurders en de verhuurder recht tegenover elkaar en vonden er stevige gesprekken plaats, waarbij de huurdersvereniging alles op alles zette om hun woningen, gelegen op een prachtige lokatie achter de dijk aan het Hoornse Hop, te behouden en te renoveren.

Toch hebben wij als huurders ons doel bereikt, want na een tijd flink argumenteren en met hulp van gemeente Hoorn gaf Intermaris groen licht voor renovatie van de woningen, een miljoenen investering !!
Om het geheel compleet te maken besloot gemeente Hoorn tot het volledig reorganiseren en vernieuwen van de omliggende parken en speelplaatsen.

In de jaren die daarop volgden hebben we in goede harmonie met Intermaris samengewerkt. Alle details die kwamen kijken bij de renovatie van de 320 woningen werden besproken.  Door nieuw ontstaan vertrouwen en goed luisteren naar elkaar, werd op alle punten overeenkomst bereikt.  Wensen konden worden voorgelegd en werden waar mogelijk gehonoreerd.  Wat niet mogelijk was werd besproken en uitgelegd.

Nu, na vijf jaren van renoveren,  staat er weer een fantastisch mooi woningbouw complex aan het water,  in een geheel nieuw aangelegd park met speel en ontspan mogelijkheden voor alle leeftijd groepen.

Het was voor alle partijen, Huurders Vereniging, Woningstichting en gemeente Hoorn, een bijzondere ervaring.
Zo bijzonder dat wij, het bestuur van de huurders vereniging, hebben besloten dit verhaal vast te leggen in een boekje.
‘Het herrijzen van de Sterflats, ons kasteel achter de dijk’ .

Het was even doorzetten, maar nu zijn alle partijen superblij met het resultaat!”

Deel deze pagina