Geen objecten gevonden

Hoogste punt De Wherelanden in Purmerend

Publicatiedatum: 19-11-2021

Aan de Purmerweg in Purmerend bouwt Intermaris 35 nieuwe appartementen. Het complex heet De Wherelanden. Op donderdag 18 november bereikte de bouw het hoogste punt. Normaal gesproken is dat reden voor een feestje. Maar vanwege de huidige corona-uitbraak heeft aannemingsbedrijf Wit Wognum zelf de vlag gehesen om het hoogste punt te markeren.

De woningen zijn bestemd voor Odion
Intermaris en Odion hebben de woningen samen ontwikkeld. Ze zijn bedoeld voor cliënten van Odion met een verstandelijke beperking. Odion zet professionele zorg in voor mensen met een beperking en helpt hen om iedere dag zo fijn mogelijk te maken. Thuis of buitenshuis, op het werk of in de vrije tijd. Hierbij is geen vraag te gek.

“Passend wonen is een belangrijk thema”
Han Leurink, directeur Wonen en Vastgoed bij Intermaris, is blij met de bouw van dit complex. “Passend wonen is voor Intermaris een belangrijk thema. Wij ontwikkelen dan ook regelmatig woningen voor zorgpartijen. Daarmee geven we vorm aan onze maatschappelijke taak om passende woningen te realiseren voor alle doelgroepen.”

“Sandra maakt elke week foto’s van de bouw”
"De toekomstige bewoners kunnen niet wachten om naar De Wherelanden te verhuizen.", zegt Ageeth Erkamp, manager zorg bij Odion. "Zo maakt Sandra, een van de nieuwe bewoners, elke week foto's van de voortgang van de bouw." Ageeth is met name positief over de locatie van het nieuwe pand. "Het mooie van De Wherelanden is dat het middenin de wijk ligt. Dit geeft de bewoners de kans om een band op te bouwen met hun buren en mee te doen aan het sociale leven in de wijk. Die wisselwerking zorgt ervoor dat mensen met en zonder beperking een stukje van elkaars leven uitmaken".

De bouw is in volle gang
Er komen 35 appartementen met drie ontmoetingsruimten, verdeeld over vijf woonlagen. De cliënten van Odion ontvangen naar verwachting rond de zomer van 2022 de sleutel van hun nieuwe woning.

 

Deel deze pagina