Geen objecten gevonden

Huurders Purmer-Zuid wekken zelf zonne-energie op

Publicatiedatum: 13-12-2016

PURMEREND - In de Steve Bikostraat in Purmer-Zuid is het al goed zichtbaar. Huurders wekken hier voortaan zelf zonne-energie op. De bewoners mochten kiezen of ze zonnepanelen van Intermaris op het dak van hun huurwoning wilden. Hiermee kunnen ze een flink deel van hun stroom door de zon laten opwekken. Voor de kerstvakantie heeft aannemer Stabo Bouw BV in totaal 290 panelen geplaatst in de wijk.

Samen investeren in energiebesparing
Intermaris betaalt de zonnepanelen en zorgt voor de installatie en het onderhoud. Huurders leveren een bijdrage in de vorm van een huurverhoging. Het bedrag wat huurders besparen op het elektriciteitsverbruik is hoger dan de huurverhoging zodat de totale woonlasten (huur + energiekosten) omlaag gaan. Bij het plaatsen van acht zonnepanelen levert dit voor de bewoner een gemiddelde besparing op van zo’n € 11,- per maand.  

Woningen
De huurders van de volgende woningen mochten dit jaar kiezen of ze zonnepanelen wilden. Bachstraat 1 t/m 18, Beethovenstraat 2 t/m 86 (even), Brahmstraat 1 t/m 21 (oneven), Persijnlaan 136 t/m 150 (even), Steve Bikostraat 1 t/m 34, 36 t/m 62 (even), Andrej Sacharovstraat 13 t/m 35 (oneven), 75 t/m 93 (oneven) en Mahatma Gandhistraat 69 t/m 79 (oneven). In 2017 krijgen nog eens 150 huurders in Purmerend een aanbod voor zonnepanelen. Duurzaam wonen
Intermaris wil in de komende jaren zo veel mogelijk woningen energiezuinig maken en startte daarom in 2015 het project Duurzaam wonen. In drie jaar tijd pakt de corporatie maar liefst 2.500 woningen aan. Daarmee is Intermaris een van de actiefste 'duurzame' corporaties van Nederland.

Deel deze pagina